Biztosan le kell mondani a fociszurkolók egyik kedvenc szokásáról Katarban

fbl Horizontal
A fan sporting a viking helmet takes a photo of his beer before the Russia 2018 World Cup Group H football match between Poland and Senegal at the Spartak Stadium in Moscow on June 19, 2018. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A Reuters információi szerint egészen biztosan nem lehet majd a labdarúgó-világbajnokság lelátóin alkoholt fogyasztani, és a szurkolók biztosan nem sörözhetnek majd a katari világbajnokság meccsei alatt sem a stadionokban.

A novemberi világbajnokságnak otthont adó muszlim országban még mindig zajlanak az egyeztetések, de a jelenlegi állás szerint csak a stadionba érkezéskor és onnan távozáskor lehet majd alkoholt kapni, és azt is csak a kijelölt helyeken.

A szurkolók a FIFA által kijelölt szurkolói zónák egyes részein vásárolhatnak majd alkoholt, de csak bizonyos időszakokban.

A 2018-as oroszországi vb-n nem volt ilyesmi probléma Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A FIFA szeretne kijelölni egy zónát, ahol bulizhatnak is majd a turisták, ez a tervek szerint egy homokos részen lenne és három méter magas fal takarná el a helyiektől a bulizókat.

A turisták egyébként nem vihetnek majd Katarba alkoholt, reptéren vásárolt formában sem.