Csapattársa kedveli, hogy Ronaldo kevesebbet fog keresni

fbl Horizontal FOOTBALL DISAPPOINTED HEADSHOT PORTRAIT-AMERICAN SHOT
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 6, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United vezetősége úgy döntött, csökkenti a játékosok fizetését miután a klub komoly bevételtől esett el azzal, hogy az előző szezonban nem sikerült kivívni a Bajnokok Ligája szereplést. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldónál ezzel valószínűleg betelt a pohár, míg a csapatkapitány Harry Maguire-t egyáltalán nem rázta meg, hogy a portugál sztár innentől kezdve "csak" heti 360 ezer fontot vihet majd haza.

A SPORTbible az Instagramon arról számolt be, hogy Cristiano Ronaldónál kiverte a biztosítékot a 25%-os bércsökkentés, hiszen a portugál sztár eddig heti 480 ezer fontot (220 millió forint) vihetett haza, mostantól "csak" 360 ezret (165 millió forintot) fog keresni.

Harry Maguire, a United csapatkapitánya Forrás: AFP/Paul Ellis

Harry Maguire, Ronaldo csapattársa és egyben a Manchester United csapatkapitánya a saját Instagram-fiókjával kedvelte a SPORTbible bejegyzését, a lájkjára pedig azonnal felkapta az angol bulvársajtó.

A BBC azt írja, hogy Maguire már visszavonta a lájkját, állítása szerint csak véletlenül kedvelte a posztot. Mindenesetre az angol válogatott védő sem jár jól a fizetéscsökkentéssel, mert a 190 ezer fontos heti fizetése mostantól 147 500-ra (68 millió forint) fog csökkenni.

Az angol sportsajtót lassan egy hete Ronaldo esetleg távozása tartja lázban. Az ötszörös aranylabdás állítólag megkérte a Manchester United vezetőségét, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjék el a klubtól.

Cristiano Ronaldo távozni szeretne Manchesterből Forrás: AFP/Oli Scarff

Ronaldo ugyanis a pályafutása vége felé szeretne a Bajnokok Ligájában focizni és a legkomolyabb címekért küzdeni, azonban a United csak az Európa-liga csoportkörében indulhat majd.

A Unitednél ugyan már másfél hete megkezdték a felkészülést a következő szezonra, ám Ronaldo családi okokra hivatkozva még egyetlen edzésen sem vett részt, ráadásul a portugál kihagyja az angol csapat thaiföldi és az ausztrál túráját.