Vágólapra másolva!
A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Las Palmas csapata ajánlatot tett a világ- és Európa-bajnok Cesc Fàbregasnak, aki jelenleg ingyen igazolható.

A 35 éves spanyol középpályás 2019 januárjában a Chelsea csapatától igazolt az AS Monacóhoz, de a sorozatos sérülései miatt három és fél év alatt csak 68 meccset játszott a hercegségi csapatban - az előző szezonban összesen 159 játékperce volt, ami kétmeccsnyi időt sem tesz ki.

Fàbregasnak a szezon végén lejárt a szerződése a Monaco csapatánál, így most szabadon igazolható játékosként keres új klubot.

Gerard Piqué és Cesc Fabregas a vb-trófeával 2010-ben Forrás: AFP/Jewel Samad

A spanyol másodosztályban szereplő Las Palmas már jelezte is az egykori klasszisnak, hogy szívesen látnák.

„Negyven százalék az esélye annak, hogy Cesc hozzánk igazol. Úriemberként viselkedett a velünk folytatott tárgyalások során.

De sportszakmai szempontból egyértelműen jó lehetőség vagyunk számára" - mondta Onda Cero televíziónak Miguel Angel Ramirez, a Las Palmas elnöke.

Ramirez azt is hangsúlyozta, hogy Fabregasnak azért is lenne jó, ha a kanári-szigeteki klubhoz igazolnia, mert a Las Palmas edzői stábjában több olyan szakember is dolgozik, akik korábban már dolgoztak együtt Fabregasszal a Barcelona akadémiáján.

– tette hozzá Miguel Angel Ramirez.

Cesc Fàbregas korábban futballozott az Arsenalban, a Barcelonában és a Chelsea-ben is.

A spanyol válogatottal az aranygeneráció tagjaként 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.