A Fradi 100. BEK/BL-gólját szerző focista a pályán állna bosszút a pozsonyi magyarverésért

Budapest, 2022. július 13. Adama Traoré ferencvárosi gólszerző a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott Ferencváros – Tobol Kosztanaj visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros új támadója, a 47-szeres mali válogatott támadó, Adama Traoré a Slovan Bratislava elleni BL-párharc előtt elárulta, a magyar bajnok célja a továbbjutás, és tisztában van vele, mekkora jelentőséggel bír a szlovákok elleni összecsapás, ugyanis a csapatnak levetítették a harminc évvel ezelőtti botrányos pozsonyi történteket.

Traoré a Tobol ellen 5–1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján két góllal járult hozzá a zöld-fehérek sikeréhez, ráadásul az első találata a Ferencváros századik BEK-/BL-gólja volt.

"A meccs előtt nem tudtam róla, hogy történelmi gólt lőhetek, és egyébként sem valószínű, hogy a mérkőzés hevében eszembe jutott volna. Csupán a csata másnapján mondták, hogy mérföldkövet jelentett. Boldog vagyok, hogy a sorozatban én szereztem a klub századik gólját" – mondta Traoré a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A mali válogatott csatár nyáron igazolt a Fradihoz a moldovai Sheriff Tiraspoltól, amelynek színeiben tavaly gólt rúgott a Bajnokok Ligája csoportkörében az Internazionale és a Sahtar Doneck kapujába is, illetve gólpasszt adott a Real Madrid ellen.

Pontosan emlékszem rá, a bal oldalról érkezett a labda szabadrúgásból az Inter kapuja elé, én pedig mindenkit megelőzve a bal felső sarokba fejeltem" – mondta a 27 éves játékos, aki elárulta, azon lesz, hogy a Slovan elleni BL-selejtezős párharc első meccsén is betaláljon, ám véleménye szerint a legfontosabb a továbbjutás.

Adama Traoré szerezte a Ferencváros 100. BEK/BL-gólját Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros és a Slovan Bratislava harminc évvel ezelőtt már vívott egymással egy botrányos mérkőzést a BEK-ben. Akkor a Pozsonyba utazó magyar szurkolókat folyamatos atrocitások érték a stadionban és azon kívül is. A 4-1-es Slovan-győzelmet hozó meccsen kommandósok támadtak rá a Fradi szurkolóira és gumibottal verték őket a lelátón. Traoré elárulta, hogy levetítették nekik a harminc évvel ezelőtt történteket, így tisztában van vele, mekkora jelentősége van a pozsonyi csapat elleni sikernek.

"A Fradinál beszéltek róla, sőt, készítettek nekünk egy rövid videót, hogy ne csak halljuk, hanem lássuk is, mi történt anno Pozsonyban. Egymás közt is téma volt a Slovan elleni mérkőzés jelentősége, s abban egyetértettünk, a párharc egyik mérkőzése sem lesz könnyű. Azonban

a célunk egyértelmű, tovább akarunk jutni a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójába.

Szerdán hazai pályán előnyt kell szereznünk a szlovák bajnok ellen, tudjuk, hogy telt ház, fergeteges hangulat vár ránk. Eddig egy meccset játszottam a Groupama Arénában, azt megnyertük, remélem, megmarad a százszázalékos statisztikám" – fogalmazott Traoré.