Megbukott a doppingteszten, azonnal kirúgta az olasz sztárcsapat az argentin védőt

AS Roma v Atalanta BC - Serie A Soccer Serie A Atalanta calcio Italia Rome AS Roma Bergamasca Calcio italian serie A Jose' Luis Palomino Serie A match Atalanta BC Calcio Stadio Olimpico Giuseppe Maffia 5 March Vertical GYPSY FOOTBALL MATCH PHOTO
Jose' Luis Palomino of Atalanta BC during the Serie A match between AS Roma and Atalanta BC Calcio at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 5 March 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Atalanta azonnal hatállyal kirúgta argentin védőjét, José Luis Palominót, aki megbukott egy be nem jelentett doppingteszten.

A 32 éves argentin védőnek egy előre be nem jelentett teszten kellett mintát adnia, és a tiltott teljesítményfokozónak számító nandrolont mutatták ki a mintájában. Az eredmény kézhezvétele után a bergamói klub azonnal szerződést bontott a futballistával.

Palomino alapembernek számított az elmúlt években rendre kiválóan szereplő, a Serie A-ban 2019 és 2021 között sorozatban háromszor bronzérmes, így BL-főtáblára jutó Atalantában. A kék-fekete csapatban 202 tétmeccsen nyolc gólt lőtt és öt gólpasszt adott.

A bolgár Ludogorectől 2017-ben érkezett játékosnak 2023 júniusáig volt szerződése az Atalantával.

A nandrolon bár már évtizedek óta tiltott szernek számít, rendre felbukkan a Serie A-ban, legutóbb akkor okozott kellemetlenségeket, amikor egy népszerű táplálékkiegészítő csomagolásán elfelejtették feltüntetni. Nandrolonnal bukott meg az olasz élvonalban annak idején Pep Guardiola és Edgar Davids is.