A BL halálcsoportja végzett ki másik három csoportot

Bayern Munich - FC Barcelona Sports soccer Munich Barcelona Horizontal CHAMPIONS LEAGUE HEADER
A Bayern az előző szezonban esélyt sem adott a Barcelonának
Vágólapra másolva!
Mindenki felszisszent, amikor csütörtökön este Isztambulban kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportbeosztása, hiszen a C-jelű négyesbe három óriáscsapat került. A Bayern München, a Barcelona és az Internazionale. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ezzel a csoporttal azonos játéknapokon pályára lépő A, B és D csoport csapatainak mérkőzései szinte érdektelenné válnak.

A BL-ben az A, B, C, D és az E, F, G, H csoportok csapatai azonos játéknapokon lépnek pályára.

Azzal, hogy a C csoportban három ekkora óriásklub került össze, alaposan meggyengült a nemzetközi média érdeklődése a másik három csoport iránt.

Az A csoportban az Ajax, a Liverpool, a Rangers és a Napoli kapott helyet. A B-ben a Porto, az Atletico Madrid, a Leverkusen és a Bruges. A D-ben pedig a Marseille, a Sporting, a Tottenham és a Frankfurt. Maradjunk annyiban, hogy a C csoportos beosztáshoz képest a B, de különösen a D vicc-csoportnak tűnik.

A Bayern München és a Barcelona már a csoportkörben találkozik egymással Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Hiszen amikor a Bayern és a Barcelona, a Bayern és az Inter, vagy az Inter és a Barcelona egymás ellen játszik, akkor sok embert nem köt le egy Sporting-Frankfurt vagy egy Rangers-Napoli mérkőzés. Szegény Victoria Plzenről, a cseh bajnokról még egy szót sem szóltunk, ők kerültek be a három óriás mellé, de aligha hihető, hogy a csehek komolyan labdába rúgnak ebben a csoportban.

Ez a sorsolás azt is jelenti, hogy a három nagyból az egyik biztosan nem jut tovább, azaz a későbbiekben az Európa-ligában kell folytassa.

(A Barcelonának ebben van tapasztalata az idei szezonban.) Ehhez képest tényleg vicces, hogy a Marseille, a Sporting, a Tottenham és a Frankfurt négyeséből ketten viszont biztosan továbbjutnak a legjobb 16 közé.

A labdarúgó-világbajnokság november 20-i kezdése miatt amúgy is erőltetett menetben játsszák le a csoportmeccseket, amelyek már november elején befejeződnek.