Aubameyang az utolsó pillanatban lett a Chelsea játékosa

FC Barcelona v Club Atletico de Madrid - La Liga Santander soccer FC Barcelona Club Atletico de Madrid La Liga Santander Pierre-Emerick Aubameyang Waist up One person LaLiga Santander match Club Atletico Camp Nou Jose Breton Madrid February Horizontal SPO
Pierre-Emerick Aubameyang of Barcelona reacts during the LaLiga Santander match between FC Barcelona and Club Atletico de Madrid at Camp Nou on February 6, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pierre-Emerick Aubameyang távozott az FC Barcelona labdarúgócsapatától, amely szerződtette Héctor Bellerínt.

Aubameyang mindössze fél évet töltött a katalánoknál, a 33 éves gaboni sikeres tavaszi szezont követően - 17 bajnoki összecsapáson 11-szer volt eredményes - két évre szóló szerződést kötött a Chelsea-vel.

Aubameyang a londoniaknál ismét együtt dolgozhat majd korábbi dortmundi edzőjével, Thomas Tuchellel, míg rövid barcelonai időszakát megelőzően a brit fővárosban négy évet töltött az Arsenalnál.

A 31 éves spanyol Marcos Alonso ugyanakkor közös megegyezéssel szerződést bontott a Chelsea-vel. A baloldali védő hat éve igazolt a londoni kékekhez, és 2023-ig szólt a megállapodása, az Aubameyang-transzfer részeként most azonban a Barcelona játékosa lesz majd.

A Chelsea kölcsönjátékosa lesz a 2022/23-as idényben a svájci válogatott Denis Zakaria is, a 25 éves középpályás a Juventustól érkezett egy szezonra.

A Barcelona közben megszerezte Bellerínt, aki a klub saját nevelésű játékosaként 16 évesen távozott 2011-ben az Arsenalhoz. A jobboldali védőt a londoni klub az előző szezonban a Real Betisnek adta kölcsön, most azonban szerződést bontottak a felek, a 27 éves Bellerín pedig egy évre szóló megállapodást írt alá a Barcelonával.