Vágólapra másolva!
A csapat szurkolói az elmúlt hónapokban többször is tiltakoztak a tulajdonos lemondásáért, a Glazer család pedig most elárulta, mennyi pénzért lenne hajlandó eladni a klubot.

A Manchester United az első két fordulóban mutatott megalázó vereség után az elmúlt két hétben szerzett négy bajnoki győzelmével kissé lenyugtatta a szurkolóit. A csapat tulajdonosa, az amerikai Glazer család azonban mégis a teljesítményjavulást követően jelentette be, hogy milyen pénzösszegért cserében hajlandó távozni a tulajdonosi székből.

A Daily Mail értesülései szerint ketten esélyesek arra, hogy kifizessék a Glazerék által kért

3,75 milliárd fontot, azaz átszámítva 1,76 billió forintot.

Az egyikük Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubaj jelenlegi uralkodója és egyben az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, miniszterelnöke, valamint védelmi minisztere. A 73 éves államférfi – aki a családjával együtt a lovassportok szerelmese – az arab nagyváros első képviselője lehet a Premier League csapatainak tulajdonosai között azok után, hogy a városi rivális Cityt abu-dzabi, a Newcastle-t pedig szaúd-arábiai milliárdosok irányítják.

A másik esélyes a United vezetői székére – ahogy korábban mi is megírtuk – az a Sir Jim Ratcliffe, aki a közelmúltban a Chelsea labdarúgócsapatáért is – sikertelenül – bejelentkezett, és nem mellesleg Nagy-Britannia leggazdagabb embereként már az övé a francia Nice és a svájci Lausanne-Sport mellett az Ineos Grenadiers kerékpárcsapat is.