Vágólapra másolva!
Csütörtökön 21 órakor a török bajnok Trabzonspor ellen kezdi meg szereplését a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében. A mérkőzés előtti hagyományos sajtótájékoztatón a magyar bajnokcsapat edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot, illetve játékosát Kristoffer Zachariassent lehetett kérdezni.

Sztanyiszlav Csercseszov a Fradi csoportjáról elmondta, hogy különösen erős a négyes, hiszen a zvezda és Trabzon is a Bajnokok Ligája playoffból esett ki, a Monaco pedig egy erős bajnokságból érkezik.

A Ferencvárosnak kimondott célja a csoportból való továbbjutás. Ehhez elengedhetetlennek tűnik a hazai meccsek megnyerése. Egyetért ezzel? - kérdeztük Sztanyiszlav Csercseszovtól.

- mondta határozottan a Fradi szakvezetője az Origo kérdésére.

Sztanyiszlav Csercseszovnak nem okoz gondot a Fradi támadósorának összeállítása Fotó: Koncz Márton - Origo

A Trabzon az előző három bajnokin nem kapott gólt. Erről Csercseszov azt mondta, hogy ennek oka, hogy egy nagyon komplett csapatról van szó, de ettől még a Fradi célja az lesz, hogy maximális nyomást gyakoroljon az ellenfélre, amelyikből ugyan távozott legjobb támadója, Andreas Cornelius, de ettől még maradtak veszélyes játékosai.

Az Újpest elleni vasárnapi 6-0-s sikerről az orosz szakvezető elmondta, nem hagyják, hogy a nagy siker és a nagy érzelmek elragadják a csapatot, ugyanúgy dolgoznak tovább.

ugyanúgy kell tovább dolgoznunk, hogy napról napra jobbak legyünk. A holnapi meccs tökéletes teszt lesz erre" - mondta higgadtan Csercseszov, aki szerint

papíron a Trabzon az esélyes, de a meccset a pályán fogják lejátszani.

Arra a felvetésünkre, hogy a Fradi kerete jelenleg tele van jobbnál jobb formában lévő támadókkal, elég csak Franck Bolira, Zachariassenre, Tokmac Nguenre, Adama Traoréra, Ryan Mmaee-ra gondolni, azaz nem lesz könnyű összerakni a támadósort a csütörtöki meccsre.

"Ez egyáltalán nem olyan nehéz kérdés, mint az kívülről látszik. Napról napra meccsről meccsre figyeljük, hogy ki hogy teljesít, milyen állapotban van, ebben a munkában ugyanúgy részt vesznek az edzők, mint az orvosok és a rehabilitációs stáb.

- válaszolta a szakvezető az Origo kérdésére.

Az újonnan szerződtetett, a horvát bajnok Dinamo Zagrebtől érkező Amer Gojakról elmondta, hogy nagyon jól mutatkozott be az Újpest ellen, remekül segítette a támadásokat, és már más poszton is kipróbálták edzésen, "majd kiderül, hol lesz a leghasznosabba".

Török csapatok elleni élményeiről elmondta, hogy szövetségi kapitányként éppen Törökország ellen játszotta első mérkőzését, és a törökök elleni hat meccs közül a Trabzonban lejátszott 90 percet 2-1-re megnyerte az övéivel, ami mindenképpen kellemes émlék a számára.

A csapat norvég támadója, Kristoffer Zachariassen a csütörtöki ellenfélről elmondta, már kielemezték a törökök játékát, és úgy néz ki, hogy támadásban jobbak, mint védekezésben, inkább előbbire helyzik a hangsúlyt, ami jó lehetőséget ad a Fradinak a kontrtatámadásokra.

Kristoffer Zachariassen a Trabzon ellen sem állna el a gólgyártással Fotó: Koncz Márton - Origo

A támadó nagyszerű formában kezdte a szezont, már öt gólt szerzett, köztük a Slovan elleni két fontos BL-selejtezőn is betalált, valamint ő lőtte a Vasas elleni győzelmet érő gólt is. Nem csak a szurkolók elégedettek vele, de ő is az a saját teljesítményével.

"Valóban jól kezdtem a szezont, sok gólt szerzek, örülök, hogy ennyi találattal hozzá tudtam járulni a csapat jó teljesítményéhez.

- mondta az Origo kérdésre a támadó, aki elmondta, hogy emögött az állhat, hogy idén már abszolút beilleszkedett, egyre jobban megismeri a társakat.

- mondta Zachariassen.

A norvég csatár szerint a Monaco kiemelkedik a csoportból, de, ha minden hazai meccsét megnyeri a Fradi, akkor megvan az esélye, hogy továbbjusson.

A Ferencváros az Újpest elleni 6-0-s győzelemből érkezik az El-meccsre, azaz nem meglepő módon kiváló a hangulat az öltözőben.

"Sok gólt szerezni, és egyet sem kapni, természetesen növeli az önbizalmunkat. Ahogy az is, hogy láttuk, sokan képesek vagyunk oda érni a kapu elé és gólt szerezni. Jól ki lehet elemezni ezeket a meccseket, legyen szó támadásról vagy védekezésről. Erőt lehet meríteni az ilyen meccsekből" - mondta Kristoffer Zachariassen az Újpest elleni 6-0-s győzelemről.