Szoboszlai Dominik előbb gólpasszt adott, majd irtózatosan nagy gólt lőtt - videó

Vertical
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban (l) celebrates after scoring the 1-0 goal WITH Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai during the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and BVB Borussia Dortmund in Leipzig, eastern Germany on September 10, 2022. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 6. fordulójának rangadóján a hazai pályán játszó RB Leipzig már a 6. percben megszerezte a vezetést, méghozzá a magyar válogatott Willi Orban fejesével. Az első félidő végén aztán Szoboszlai Dominik is betalált, méghozzá ritkán látható nagy gólt lőve.

A hétközi elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés után mindhárom magyar játékos, azaz Gulácsi Péter, Willi Orban és Szoboszlai Dominik is a lipcsei csapat kezdőjében kapott helyet, utóbbi kettő pedig tevékeny részt vállalt a hazai csapat vezető góljának megszerzésében, miután a 6. percben Szoboszlai szögletéből Orban tökéletesen csúsztatott 12 méterről a vendégek kapujába.

A magyar válogatott támadója a 45. percben a gólpassza után egy gólt is szerzett, méghozzá nem is akármilyet, talán karrierje legnagyobb bombájával vette be mintegy 28 méterrel a dortmundi kaput.

A meccset végül simán nyerte a Lipcse 3-0-ra, miután a 84. percben még a mali csatár, Amadou Haidara is betalált a Dortumund kapujába.

Eredmény, Bundesliga 6. forduló:
RB Leipzig - Borussia Dortmund 3-0 (2-0)
gólszerzők: W. Orban 6., Szoboszlai 45., Haidara 84.