Óriási veszteség érte a német fociválogatott szurkolóit

FIFA World Cup 2018- Public Viewing of the match in Germany Sports soccer people Horizontal SPORTS EVENT
dpatop - 27 June 2018, Berlin, Germany: Soccer, World 2018, Germany vs. South Korea, Preliminary Round, Group F, 3rd Game day Visitors react on the Berlin Fan Mile to the Football World Cup in Germany vs. South Korea. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A berlini önkormányzat szombaton jelezte, hogy a november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokság ideje alatt nem fogják a hagyományos szurkolói zónává alakítani a Brandenburgi-kapu környékét.

A német főváros vezetése a DPA hírügynökségen keresztül közölte, hogy az idén első ízben a szokásos nyári időpont helyett télen sorra kerülő foci-vb idején nem ünnepelhetnek a drukkerek tíz-, sőt százezrei a német főváros utcáin.

A berlini szurkolói zóna, az ún. fan-mile 2006 óta elengedhetetlen kelléke a Nationalelf vb-szereplésének, a 2014-es brazíliai torna megnyerése után is ott tartotta a buszos felvonulással színezett fiesztát Joachim Löw csapata. A 2006-os hazai rendezésű torna egy hónapjában mintegy 9 millió drukker követte az eseményeket a sörsátrakkal és sütödékkel gazdagon felszerelt sugárúton.

Joggal kesereghetnek a német drukkerek Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Ezúttal azonban a német főváros önkormányzata, és a szervezéssel megbízott KIT Group vezetősége úgy döntött, hogy egyrészt a koronavírus-járvány télen várható újabb hulláma, másrészt pedig a vb-vel gyakorlatilag egy időben nyitó karácsonyi vásár(ok) miatt ezúttal nem lesz "fan-mile" Berlinben.

A katari labdarúgó világbajnokság november 20-án a házigazda csapat Ecuador elleni találkozójával kezdődik, a döntőt pedig december 20-án rendezik Lusailban.