Vágólapra másolva!
A Shamrock Rovers vezetése és az egész klub elhatárolódik attól, ami az ír bajnok svéd Djurgarden elleni Konferencia-liga mérkőzésén történt.

Az augusztus 8-án rendezett kupameccsen történtek szombaton kaptak nagyobb visszhangot, miután több videó is felkerült az internetre, amin az hallható, hogy az ír csapat drukkereinek egy csoportja az aznap reggel 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet ango királynőt gyalázza, illetve űz gúnyt az uralkodó halálából.

A Shamrock-drukkerek egy csoportja a KC and the Sunshine Band Give it Up című slágerét költötték át, ami az ő előadásukban úgy szólt, hogy "Lizzie's in the box", azaz nagyjából "Erzsi a dobozban", ami egészen otromba dolog.

"Az ilyen rendkívül érzéketlen és sértő rigmusok elfogadhatatlanok a mi klubunkban, és ellentétesek a Shamrock Rovers FC által képviselt értékekkel. A mérkőzésjegyekre és a belépéskor kiadott táblákra vonatkozó szabályzatunk szigorúan tiltja az ilyen tevékenységet" - írja a klub által kiadott közlemény, amelyben előrevetítik, hogy az elkövetőket ki fogják tiltani a Tallaght Stadionból.

A Shamrock Roverst a Ferencváros búcsúztatta az Európa-liga rájátszásában, miután a magyar bajnokcsapat hazai pályán 4-0-ra megverte őket, így a Dublinban elszenvedett 1-0-s vereség már nem osztott nem szorzott. A Fradi ezek után került az Európa-liga csoportkörébe, míg a Rovers Konferencia-ligában szerepelhet.