Elképesztő okból maradhat el a Premier League újabb fordulója

Premier League
(FILES) In this file photo taken on August 12, 2017 The Premier league trophy is pictured beneath the blue sky ahead of the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester City at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England. - Brentford and Fulham will slug it out for a place in the Premier League on Tuesday, August 4 when the London rivals clash in a Championship play-off final worth an estimated Ł170 million ($220 million) to the winners. (Photo by CHRIS J RATCLIFFE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hét végi fordulója a legutóbbihoz hasonlóan halasztásra kerülhet, miután a Premier League-et részben műsorra tűző Sky hiányt szenved közvetítőkocsikból, amelyek II. Erzsébet királynő utolsó útját követik végig a héten – írja a Daily Mail.

A Sky News a hét minden napjának minden órájában beszámol II. Erzsébet koporsójának útjáról, emiatt azonban a testvércsatornaként működő Sky Sportsnak nem marad elegendő közvetítőautó, amellyel a labdarúgó-mérkőzések helyszínére kellene utazniuk.

A csatorna összesen nyolc találkozót közvetítene a Premier League 8. fordulójából, köztük az Aston Villa–Southampton nyitómeccset és a vasárnapi Chelsea–Liverpool rangadót. Emellett a másodosztályból, a skót bajnokságból és a női első osztályból is lenne mérkőzés, amit a Sky Sports jogosult közvetíteni.

Továbbá az is problémát jelenthet a forduló megrendezésében, hogy majdnem tízezer rendőrt kap majd szerepet a temetést megelőzően, akiknek a biztonság fenntartása lesz a feladatuk. Ráadásul őket nemcsak Londonból, hanem az ország egész területéről toborozták, így a fővárosi találkozók mellett a vidéki mérkőzéseket is veszélybe sodorhatja ez a rendkívüli helyzet, ugyanis a Chelsea–Liverpool mellett a Manchester United–Leeds is magas kockázatú sporteseménynek számít az országban.

A bajnokik mellett a nemzetközi kupahetet is befolyásolja az eset, ugyanis vasárnap már bejelentették, hogy a Rangers FC–Napoli Bajnokok Ligája-mérkőzést kedd helyett szerdán rendezik, a csütörtök esti Arsenal–PSV Eindhoven Európa-liga-találkozó sorsa pedig egyelőre kérdéses.