Vágólapra másolva!
A Bayern München szombat délután elszenvedte első vereségét a szezonban és immáron négy meccse nyeretlen a Bundesligában. A német rekordbajnoknál így érthető módon nem túl rózsás a hangulat. A csapat vezetőedzője, Julian Nagelsmann az Augsburg elleni fiaskó után azt mondta, elgondolkodik a jövőjéről.

A címvédő müncheniek ugyan remekül kezdték az idei szezont, ám három döntetlen után a hétvégén kikaptak az Augsburg otthonában, így ha vasárnap az Union Berlin legyőzi a Wolfsburgot, akkor a Bayern hátránya hét forduló után már öt pont lesz az élen álló berliniekkel szemben.

A Bayern legutóbb a 2001/2002-es idényben maradt nyeretlen egymást követő négy bajnoki mérkőzésen,

egyúttal véget ért a hatalmas Bundesliga-rekordot jelentő sorozata is: egymást követő 87 bajnoki találkozóján mindig szerzett gólt.

Hamarosan távozik a Bayern edzője? Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A hétvégi vereség után Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője lesütött szemmel, csalódottan beszélt a sajtótájékoztatón.

"Nem könnyű szavakat találni egy ilyen mérkőzést követően. Ha a statisztikákat nézem, akkor meg kellett volna nyernünk a meccset, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki, de mindet ki is hagytuk. Nagyon hanyagul játszottunk. Min kell változtatni? Sok mindenen. Ha négyszer is egy az egyben állunk a kapussal szemben, akkor ki kell tudni használni a ziccert, máskülönben nem lehet meccset nyeri" - kezdte értékelését a bajor együttes edzője.

A sajtótájékoztatón ezúttal is arról faggatták az újságírók Nagelsmannt, hogy hiányzik-e csapatából Lewandowski.

Hogy igazolunk-e támadót a télen? Mint mondtam, átgondolom magamban, hogy mi legyen a folytatásban, aztán meglátjuk, hogyan alakul a jövő" – mondta Julian Nagelsmann vezetőedző.