Vb-ezüstérmes holland legenda dicséri a magyar válogatott fiatal játékosát

celebrates celebrate positive emotion cheering cheers reaction reacts goal fbl Horizontal
Dundee United's Scotish midfielder Glenn Middleton (L) fights for the ball against AZ Alkmaar's HUngarian defender Milos Kerkez during the Europa Conference League third qualifying round match between AZ Alkmaar and Dundee United FC at the FAS stadium in Alkmaar on August 11, 2022. (Photo by Ed van de Pol / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Nagyszerű formában van a magyar labdarúgó-válogatott következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésére meghívott Kerkez Milos, aki nem akármilyen dicséretet kapott a holland futball legendás alakjától.

Kerkez csapata, az AZ Alkmaar a hétvégén a címvédő, és hat forduló után hibátlan Ajaxot győzte le 2-1-re az Eredivisie rangadóján. A még mindig csak 18 éves focista, akit Marco Rossi is meghívott a magyar válogatottba a németek (szeptem 23.) és az olaszok (szeptember 26.) elleni két Nemzetek Ligája-mérkőzésre, nagyszerűen játszott a BL-ben vitézkedő sztárcsapat ellen, és bekerült a legnagyob holland lap, a De Telegraaf álomcsapatába is.

Kerkez Milos (pirosban) az Eredivisie mellett a Konferncia-ligában is gyűjtheti a játékperceket Forrás: AFP/Ed Van De Pol

A lap hasábjain pedig nem más, mint a hazájában 1970-ben és 1975-ben is az év focistájának választott egykori Feyenoord-legenda (a rotterdami klubbal háromszoros bajnok, BEK-, UEFA-kupa- és Világkupa-győztes), a holland válogatottal 1974-ben vb-ezüstérmes egykori sziklakemény védő, Rinus Israël méltatta.

"Megítélésem szerint Kerkez kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Ajax ellen.

Irigylésre méltó helyzetben van az a klub, amelyik úgy adhatta el Owen Wijndalt (éppen az Ajaxnak - a szerk.), hogy az utódja már házon belül volt. Aki legalább olyan jó, mint az elődje, ha nem jobb máris. Látszik, hogy mind a szakmai munka, mind a scouting jó kezekben van a klubnál" - idézi a legandás játékos szavait a Nemzeti Sport Online.

Az alkmaari csapat hét forduló után 17 ponttal harmadik a bajnoki tabellán csupán egy ponttal lemaradva az élen álló PSV és Ajax kettőse mögött.