Vb-ezüstérmes holland legenda dicséri a magyar válogatott fiatal játékosát

2022.09.19. 17:26

Nagyszerű formában van a magyar labdarúgó-válogatott következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésére meghívott Kerkez Milos, aki nem akármilyen dicséretet kapott a holland futball legendás alakjától.

Kerkez csapata, az AZ Alkmaar a hétvégén a címvédő, és hat forduló után hibátlan Ajaxot győzte le 2-1-re az Eredivisie rangadóján. A még mindig csak 18 éves focista, akit Marco Rossi is meghívott a magyar válogatottba a németek (szeptem 23.) és az olaszok (szeptember 26.) elleni két Nemzetek Ligája-mérkőzésre, nagyszerűen játszott a BL-ben vitézkedő sztárcsapat ellen, és bekerült a legnagyob holland lap, a De Telegraaf álomcsapatába is. 

Kerkez Milos (pirosban) az Eredivisie mellett a Konferncia-ligában is gyűjtheti a játékperceketForrás: AFP/Ed Van De Pol

A lap hasábjain pedig nem más, mint a hazájában 1970-ben és 1975-ben is az év focistájának választott egykori Feyenoord-legenda (a rotterdami klubbal háromszoros bajnok, BEK-, UEFA-kupa- és Világkupa-győztes), a holland válogatottal 1974-ben vb-ezüstérmes egykori sziklakemény védő, Rinus Israël méltatta.

"Megítélésem szerint Kerkez kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Ajax ellen. Ha fizikailag nem is ő a legerősebb, rendkívül rámenős a párharcokban és remekül bánik a labdával. Fényes jövő előtt áll, ebben biztos vagyok. Irigylésre méltó helyzetben van az a klub, amelyik úgy adhatta el Owen Wijndalt (éppen az Ajaxnak - a szerk.), hogy az utódja már házon belül volt. Aki legalább olyan jó, mint az elődje, ha nem jobb máris. Látszik, hogy mind a szakmai munka, mind a scouting jó kezekben van a klubnál" - idézi a legandás játékos szavait a Nemzeti Sport Online.

Az alkmaari csapat hét forduló után 17 ponttal harmadik a bajnoki tabellán csupán egy ponttal lemaradva az élen álló PSV és Ajax kettőse mögött.