Az agyműtét sem tudta megmenteni a rettenetes betegségben szenvedő válogatott focista életét

Levain Cup / Cerezo Osaka vs Sanfrecce Hiroshima Horizontal
Masato Kudo's jersey is hung at a bence to mourn him ahead of the Levain Cup final match between Sanfrecce Hiroshima and Cerezo Osaka at National Stadium in Tokyo on Oct. 22, 2022. Kudo, a member of Japan national team and Sanfrecce Hiroshima, died of hydrocephalus at the age of 32. Hiroshima beat Osaka 2-1 to claim the title. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
32 éves korában meghalt a korábbi négyszeres japán válogatott futballista, Kudo Maszato, akinél vízfejűséget állapítottak meg az orvosok.

Kudo október 3-án került kórházba, miután elhatalmasodott nála a vízfejűség (hydrocephalus), azaz nem tudott a szervezetéből távozni az agyat körülvevő folyadék, ami így végzetesen felszaporodott a koponyájában.

A játékos a napokban egy életmentőnek szánt agyműtéten is átesett, de a beavatkozás szövődményei végül a halálához vezettek.

Kudo 2009-ben, az egyik legjelentősebb japán klubban, a Kashiwa Reysolban kezdte meg profi karrierjét, ahol a 2015-ig tartó időszakban minden hazai trófeát a magasba emelhetett, miután kétszeres bajnok, valamint kupa-, ligakupa- és szuperkupa-győztes lett. Egy ízben a csapat házi gólkirálya is volt.

Innen került be 2013-ban a japán válogtottba, amelyikben végül négy alkalommal lépett pályára.

Karrierje további részében megfordult az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps, valamint az ausztrál élvonalban szerepő Brisbane Roar csapatában is.