Csak röhögni lehet Jose Mourinho újabb hisztériáján

fbl Horizontal
AS Roma's Portuguese coach Jose Mourinho reacts during the Italian Serie A football match between AS Roma and Atalanta Bergamo on September 18, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön este az olasz AS Roma a finn HJK Helsinki otthonában játszik a labdarúgó Európa-ligában. A mérkőzés tétje a Roma számára nagyobb: a Konferencia Liga 2022-es győzetese nem akar újra a harmadikszámú kupába átesni. A finnországi mérkőzés előtt a Roma edzője, Jose Mourinho máris megkezdte a lélektani hadviselést. Ahogy szokta.

"Ez nem futball! Ez valami egészen más!"

Így dühöngött a portugál mester a szerdai sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, mit vár a csütörtöki meccstől. Az edző most éppen azon borult ki, hogy csapatának műfüvön kell pályára lépnie Helsinkiben. Mourinho jól emlákezhet az AS Roma legutóbbi két műfüves pályán lejátszott kalandjára: a 2021-22-es szezonban a Konferencia Ligában a norvég Bodo otthonában kétszer is kikaptak, egyszer 6-1-re.

Amikor az olasz csapat elindult Rómából Helsinkibe, az olasz fővárosban ragyogó napsütés és 25 fok volt. Mire a gépük leszállt a finn fővárosban, a hőmérők 7 fokot mutattak, köd volt és esett az eső. "Nem nyaralni jöttem Finnországba" - morgott Mourinho szerdán a HJK stadionjában.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Rangers 6 3 1 2 8-6 2 11
V
D
GY
D
GY
2.
Sparta Praha 6 3 2 1 9-7 2 10
V
D
V
GY
GY
3.
Real Betis 6 3 3 0 9-7 2 9
GY
GY
GY
V
V
4.
Aris Limassol 6 1 4 1 7-13 -6 4
GY
V
V
D
V

A tabellára ránézve látszik, hogy a római csapaton csak az idegenbeli győzelem segíthet és az sem biztos, hogy bármire elég lesz.

- morogta a mester. Ekkor kezdett el abba a tirádába, amit a cikkünk elején már idéztünk, eszerint a műfüves foci az szerinte valami egész más játék. Majd azzal folytatta a morgást, hogy a meccset át kellett volna helyezni az Olimpiai Stadionba. "Nem is értem, miért nem ott játszunk" - mondta.

Az AS Roma játékosai mintha meg lennének sértődve, hogy október végén a ködös, hideg, esős Finnországban kell pályára lépniük.

A csapat szerdán nem edzett.

Csak azért mentek ki a stadionba, mert az UEFA által előírt kötelező sajtótájékoztatón részt kellett venniük, meg azért, mert megnézték a pályát. Az olasz csapat játékosai zenét hallgatva, rágógumit rágva egykedvűen sétálgattak az esőben.

Forrás