Súlyosan megbüntette az MLSZ a Honvédot

HUSZTI Szabolcs
A bosnyák Kenan Kodro góljával nyerte meg a Fehérvár a Honvéd elleni meccset
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) a csütörtöki ülésén zárt kapus büntetést rótt ki a Budapest Honvédra, emellett pedig több, alsó osztályban szereplő csapatot is megbüntetett.

A kispestieknek a Zalaegerszeg elleni, október 22-ei bajnoki mérkőzésen elkövetett szurkolói bekiabálások miatt – ami Ricardo Moniz jóvoltából példátlan botrányhoz vezetett – pénzbüntetés mellett a Vasas elleni november 10-ei találkozót nézők nélkül kell megrendezniük.

„A FEB a ZTE–Bp.Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás)

A zártkapus mérkőzés elrendelését az indokolja, hogy a FEB a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt ebben a bajnoki évben már hozott jogerős határozatot" – áll a közleményben.

A Fegyelmi Bizottság a kispesitek mellett többek között megbüntette a Magyar Kupában a Ferencvárost búcsúztató Iváncsa csapatát is, ugyanis a szurkolói éppen egy Honvéd elleni NB III-as találkozón viselkedtek botrányosan.

„A FEB az Iváncsa–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban