Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 21 millió eurót ítélt meg az RB Leipzig futballklubnak Jean-Kévin Augustin kölcsönadása után.

A jelenleg 25 éves francia játékost Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter egyesülete 2020 januárjában kölcsönadta az akkor angol másodosztálybeli Leedsnek azzal a záradékkal, hogy feljutás esetén a Unitednak meg kell vásárolnia Augustint. Ez meg is történt, ám a szigetországiak nem voltak hajlandók megfizetni a leigazolását arra hivatkozva, hogy 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság, és június 30-án - a kölcsönszerződésben foglalt időpontban - még nem dőlt el a feljutás.

Jean-Kévin Augustin összesen három meccset játszott a Leeds Unitedban Forrás: NurPhoto via AFP/MI News

Jean-Kévin Augustin 2020 februárjában három meccsen lépett pályára a Leeds United csapatában, mindhárom alkalommal csereként, összesen 48 percet töltött a pályán.

A lausanne-i székhelyű CAS pénteken pontot tett a bő két éve zajló pereskedés végére, és közölte, a Leedsnek ki kell fizetnie a csatár 21 millió eurós vételárát.

Augustin azóta már a Nantes-nál is megfordult, jelenleg pedig a svájci FC Baselt erősíti, melyben ebben a szezonban kilenc meccsen három gólnál tart.