Így reagált a büntetésére és az összeesküvés-elméletre az eltiltott Robert Lewandowski

- fbl Horizontal
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski reacts as he is expulsed from the pitch after receiving a second yellow card during the Spanish league football match between CA Osasuna and FC Barcelona at El Sadar stadium in Pamplona on November 8, 2022. (Photo by CESAR MANSO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, Robert Lewandowskit három (a visszavonult Gerard Piquét pedig négy) bajnoki mérkőzésre tiltotta el fegyelmezetlenség miatt a Spanyol Labdarúgó Szövetség illetékes testülete.

A lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát.

Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, a szövetség szerint arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll.

Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

A Barcelona támadóját pénteken kérdezték arról, hogy mit gondol az eltiltás mértékéről.

nyilatkozta a lengyel támadó. –

ezt mindenki tudja. Az ő irányába, és nem a játékvezető felé mutattam."

A világbajnokságra készülő Lewandowski ugyanakkor cáfolta azokat a felvetéseket, amelyek szerint azért kapott ilyen hosszú eltiltást, hogy meggyengítse a Barcelonát a vb-szünetet követő kulcsfontosságú meccsekre.

Egyszerűen azt gondolom, hogy [az eltiltás] mértéke túl magas."

Lewandowski legközelebb november 22-én léphet pályára, amikor Lengyelország Mexikó ellen kezdi meg a vb küzdelmeit, majd Szaúd-Arábia és Argentína vár még a csapatára a csoportkörben.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!