Vágólapra másolva!
A görögök elleni 2-1-es győzelemmel búcsúzott a magyar válogatottól Dzsudzsák Balázs, aki 109. alkalommal volt válogatott, ezzel a nemzeti csapat rekordere lett.

Dzsudzsák Balázs a második félidő 7. percéig lehetett a pályán, majd a kispadról figyelhette, amint a görögök egyenlítenek, majd Kalmár Zsolt szabadrúgásával a hosszabbítás pillanataiban 2-1-re nyer a magyar válogatott.

Dzsudzsák a lefújás után a szurkolóknak mondott köszönetet, majd a B középtől kapott egy 109-es számozott mezt, így jelképesen is játékosból szurkolóvá vált, mint Szalai Ádám az olaszok eleni meccs után.

Dzsudzsák Balázs 109. alkalommal volt válogatott Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Ezt kértem a fiúktól a meccs előtt. Ez nem rólam, nem személyekről szól. Ez a magyar válogatottról, a szurkolókról és Magyarországról szól. Köszönöm Nyírlugos polgármesterének, szüleimnek, a csapatnak, minden edzőmnek, minden embernek, aki tett azért hogy 109-szer a világ három legszebb színét magamra ölthettem.

A karszalag most átkerül Szoboszlai Dominikra, de a csapat nem egy személyről szól. Óriási felelősség ezt az országot kell képviselni mindhalálig, de ilyen szurkolótáborral a hátunk mögött, amelytől retteg egész Európa, a végsőkig kell küzdeni" – mondta Dzsudzsák az M4 Sportnak, majd a szurkolók közé ment, ahol megköszönte, hogy jóban rosszban együtt voltak.

„Ti vagytok a legnagyobbak, legyetek büszkék erre a csapatra" – kérte a szurkolóktól, majd közösen elénekelték a Himnuszt.

„Gyermeki rajongással vágytam erre a meccsre, minden pillanatát élvezni akartam. Az elején meg kellett találnom a helyem a pályán, kerestek a srácok. A jobb oldalunk veszélyes volt, volt egy jó passzom, egy jó lövésem, örültem volna, ha nagyon sokáig tart ez a meccs. Aztán Kalmár Zsolt jött, és eldöntötte a meccset. A győzelem önbizalmat, még több szurkolót, szeretetet, energiát ad, így jó befejezni egy évet. Ezt kell látnia a szurkolóknak, hogy mindenki megy és küzd, ezt kértem, hogy mindent helyezzenek a címer elé.

A vb miatt most öthetes szünet jön, jó érzésekkel fogom tölteni. Nem lehet szavakba önteni, mit jelent a válogatott, ezt a pillanatot kell megragadni, ez nem lehet természetes. Ki kell élvezni, nincs még egy ilyen érzés, mint amikor a 90. percben gólt lövünk és robban a stadion" – mondta Dzsudzsák Balázs később az M4 Sportnak.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!