Társoldalunk:

Tulajdonostársként térhet vissza az Old Traffordra David Beckham

2022.11.24. 09:49

Könnyen lehet, hogy tulajdonostársként tér vissza a Manchester Unitedhez David Beckham. A klub egykori ikonikus játékosa sajtóhírek szerint nyitott a MU felvásárlásáról szóló tárgyalásokra, így tagja lehet az ügyletet nyélbe ütő konzorciumnak. 

Miután a Glazer család bejelentette, hogy hajlandó megválni a klubtól, Nagy-Britannia leggazdagabb ember, Sir Jim Ratcliffe máris felbukkant a Vörös Ördögök lehetséges új tulajdonosaként, és Beckhamet használnák egyfajta garanciaként arra, hogy a Manchetser United jó kezekbe kerül.

2003-ban ugyan elhagyta a csapatot a Real Madridért, mégis örökös Manchester United játékosként tekintenek ráForrás: AFP/Paul Barker

Az egykori válogatott legenda majdnem egy évtizedet töltött az Old Trafford sztárcsapatában, mellyel hat Premier League-címet, két FA-kupát és Bajnokok Ligáját nyert. 388 meccsen 85 góllal és 109 gólpasszal járult hozzá, hogy felejthetetlenné váljon a Sir Alex Ferguson irányítása alatti éra.

A vagyona nem elég, de a neve jól csenghet az eladók számáraForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Cliff Hawkins

370 millió fontos nettó vagyona azonban nem elegendő arra, hogy megvegye a 6-8 milliárd fontra becsült klubot, egy esetleges vállalkozói csoport tagjaként viszont hízelgő biztosíték lehet az eladók számára. 

A milliárdos Ratcliffe a hírek szerint legfeljebb 5 milliárd fontot fizetne a csapatért. 

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!