Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága a Kisvárdát a ZTE elleni hazai mérkőzésén történt rasszista megnyilvánulásért pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a következő hazai bajnokiján a Várkerti Stadion „D" szektorrészében található valamennyi szektor lezárását. Révész Attila sportigazgató felháborodását fejezte ki az ítélet miatt.

A kisvárdaiak honlapján pénteken jelent meg Révész véleménye az MLSZ döntéséről, a közleményben az is megtalálható, hogy a pénzbüntetés mértéke négymillió forint, a rasszista megnyilvánulásokat pedig a zalaegerszegi Eduvie Ikoba labdaérinteseikor két alkalommal is lehetett hallani.

„Meglepődve értesültem a történtekről, korábban sosem fordult elő ilyesmi nálunk, az NB II-ben többször is elhódítottuk a sportszerűségi díjat, a korábbi színesbőrű futballistánk, Yves Mboussi, vagy éppen a brazil különítmény, Felipe, Sassá és Anderson Pico, mind-mind nagyon népszerűek voltak szurkolóink körében. Már az eljárás ténye is meglepett, de a fegyelmi tárgyaláson résztvevő kollégáim megnyugtattak, hogy

Ezek után meglepődtem, hogy a fegyelmi testület megállapította velünk szemben a rasszizmus vétségét, a rendelkezésre álló bizonyítékok vizsgálata és számos érintett véleményének kikérése után pedig arra jutottam, hogy olyan eljárással szembesültünk, amely bántja az igazságérzetünket és teljesen egyoldalúan állítja be a fegyelmi vétséget" – olvasható Révész Attila véleménye.

Révész Attila sportigazgató felháborodott az MLSZ ítéletén Forrás: 0036303738273/Moricz Csaba

„Ami a konkrét esetet illeti,

A legnagyobb probléma, hogy egyetlen ellenőri jelentés alapján kell kifizetnünk ezt a horribilis büntetést, holott mi bizonyítani tudjuk, hogy ezek a cselekmények nem történtek meg, ám az eljárás során ezeket a fegyelmi bizottság teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. Felmerült, hogy a játékvezető, aki lényegesen közelebb helyezkedett el a nézőtér azon részéhez, ahonnan az állítólagos huhogások érkeztek, mint az ellenőrök, hogyan nem hallhatta meg azokat. Azt a választ kaptuk, hogy a kommunikációra használt headset nagyban korlátozza a hallásukat, csak ez azért sántít, mert érdekes módon a kispadról vagy a játékosoktól elhangzott kritikákat rendre meghallják.

Ugyanakkor a hangfelvételek alapján egyértelmű, hogy csak pfujolás hangzott el, ami nem azonos a huhogással, nem tekinthető rasszista megnyilvánulásnak – mondta a sportigazgató, majd hozzátette, hogy gyűjtenek még bizonyítékokat és szurkolói felvételeket, mert

kiállnak a maguk igaza mellett, és készek elmenni akár a Sport Állandó Választott Bíróságáig is.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!