Az argentinok egykori megszégyenítője alaposan helyretette a gusztustalan kapust

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT GOALKEEPER SHOUTING WORLD CUP JOY
Argentina's goalkeeper #23 Emiliano Martinez celebrates after they scored during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Argentina and Mexico at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 26, 2022. (Photo by Alfredo ESTRELLA / AFP)
Vágólapra másolva!
Emiliano Martíneznek az Argentína világbajnoki címét követő vulgáris ünneplése az egykori chilei válogatott csatárt, Mauricio Pinillát is bosszantotta.

Ahogyan arról már többször beszámoltunk, a katari labdarúgó-vb legjobb kapusának megválasztott Martínez a díj átvétele után olyan ocsmány módon ünnepelt, hogy azon rengetegen felháborodtak. Azonban ezt követően is sok sportszerűtlenség kiderült az Aston Villa kapusáról, így elsősorban a franciák több mint egy héttel a döntő után sem tudják magukat túltenni rajta.

Mauricio Pinillának (jobbra) többször is meggyűlt a baja az argentinokkal Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

A közelmúltban megszólalt egy újabb focista is Martínez ügyében: az a Mauricio Pinilla mondta el a véleményét, aki tagja volt a 2015-ben és a 2016-ban Copa Américát nyerő chilei válogatottnak – mindkét torna döntőjében Argentína volt Chile ellenfele, és Pinilláék tizenegyesek után tudták megszerezni a trófeát.

– nyilatkozta a tavaly, 37 évesen visszavonult egykori támadó. – Ha én kapus lennék, és kapnék egy szobrot azután, hogy valaki négy lövésből négy gólt szerez ellenem, vigyáznék rá és ölelgetném, de semmiképpen sem parádéznék azzal a trófeával. Főleg, hogy az a srác (Mbappé) már világbajnoknak mondhatja magát.

Ki vagyok én, hogy kigúnyoljam Messit? Ki az a Dibu Martínez?" – mondta az elsősorban a Serie A-ban ismertté vált Pinilla.