Vágólapra másolva!
Csütörtökre is több halálhír jutott sajnos: elhunyt a magyar birkózás legendája, a Nemzet Sportolója, az olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Varga János, majd este távozott a labdarúgás történetének legnagyobb alakja, Pelé is. Drámai bejelentést tett Kopasz Bálint olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, míg a Zanzibáron nyaraló Hosszú Katinka nagyon nehéz helyzetbe került. A magyar válogatott Nikolics Nemanját fél év után rúgta ki a csapata, de az is kiderült, mit súgott Kylian Mbappé Lionel Messi fülébe az elbukott vb-döntő után. Visszapillantó.

Mi mással is lehetne kezdeni, mint az egész világot megrázó tragikus hírrel: nyolcvankét esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja.

Meghalt Pelé Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Sven Simon

Életének 84. évében meghalt a magyar birkózás legendája, a Nemzet Sportolója, az olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Varga János, nyugalmazott honvéd ezredes - osztotta meg Facebook-oldalán a szomorú hírt Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke.

Kopasz Bálint olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakosnak elsőként a kanadai világbajnokság ugrik be a 2022-es esztendő sikereiről. Ami pedig a jövőt illeti, azt tervezi, hogy felfügeszti a pályafutását. Íme, a drámai bejelentés.

Hosszú Katinka lassan elbúcsúzhat az úszástól Fotó: Csudai Sándor - Origo

Továbbra sem tudni, mikor kezdi el az edzéseket Hosszú Katinka. Sós Csaba szövetségi kapitány korábban is beszélt arról, hogy ha az úszónő komolyan gondolja a folytatást, akkor edzenie és versenyeznie kell. A bajnoknő azonban augusztus óta pihen, jelenleg Zanzibárban telel férjével, Gelencsér Mátéval.

A török másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Pendikspor csapata augusztus igazolta le a 34 éves magyar válogatott támadót, Nikolics Nemanját, aki azonban máris távozik az együttestől.

Nikolics távozott Törökországból Forrás: facebook.com/nikolicsofficial/

A Paris Saint-Germain a világbajnokság utáni pihenőjét töltő Lionel Messi nélkül egy 96. percben értékesített büntetővel tudta csak legyőzni hazai pályán a Strasbourg csapatát a francia bajnokság 16. fordulójában. A lefújást követően viszont olyan kérdésre kapak választ a szurkolók, amelyre a focivébé döntője óta vár mindenki.