Ronaldo tovább magyarázkodik a botrányos átigazolása után

598212485 Horizontal PORTRAIT REMISE DE PRIX ET DECORATIONS FIFA
Real Madrid and Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures on stage during the 2015 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 11, 2016. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Európában mindent megnyert, amit eltervezett - szögezte le az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki pénteken kétéves szerződést kötött az al-Nasszr labdarúgócsapatával.

- fogalmazott a 37 esztendős támadó.

Ronaldo négyszer nyert BL-t a Real Madriddal, egyszer pedig a Manchester Uniteddal Forrás: AFP/Franck Fife

Az szaúd-arábiai al-Nasszr vezetőedzője június óta Rudi Garcia, aki korábban mások mellett a Lille, az AS Roma, az Olympique Marseille és az Olympique Lyon trénere is volt. Ronaldo csapattársa lesz többek között a katari vb-n Szerbia és Brazília ellen is gólt szerző kameruni Vincent Aboubakar, a korábban az Arsenalt és a Napolit is erősítő kolumbiai hálóőr David Ospina, valamint a Bayern Münchenben is megfordult korábbi brazil válogatott Luiz Gustavo.

A klub "történelminek" nevezte az igazolást, még az ország sportminisztere, Abdulaziz bin Turki al Szaúd is üdvözölte a futballistát.

"Minden idők egyik legjobbja kezd bele új kalandjába Szaúd-Arábiában"

- írta közösségi oldalára a miniszter.

Ronaldo médiaértesülések szerint évi 200 millió eurós szerződést kapott új csapatától, amelyhez szabadon igazolhatóként került, miután november végén szerződést bontott a Manchester Uniteddel.

A portugál klasszis az Ázsiába szerződéssel letett egyik korábbi fő célkitűzéséről, a Bajnokok Ligája-címek és -gólok gyarapításáról. Előbbiből öttel rendelkezik, utóbbiból 140-nel, ezzel vezeti a BL-örökranglistáját. Mögötte a rangsorban a második 129-cel - az argentin válogatottal friss vb-győztes - Lionel Messi, akinek még van lehetősége növelni találatai számát a Paris Saint-Germainben.

Cristiano Ronaldo pózol új csapata mezével Forrás: AFP

Ronaldo is szerepelt a december 18-án befejeződött katari világbajnokságon, melyen a portugálok a negyeddöntőben búcsúztak. A szaúdi futball viszont annak ellenére története legnagyobb sikerét érte el, hogy nemzeti együttese kiesett a csoportkörben, ugyanis a nyitófordulóban hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a későbbi aranyérmes argentin válogatottat.

Cristiano Ronaldo a Sporting Lisboában tűnt fel, majd a Manchester Unitedben vált sztárrá. Később a Real Madridban, a Juventusban is szerepelt, mielőtt visszatért az angol csapathoz. A portugál nemzeti együttessel 2016-ban Európa-bajnok lett, a válogatottban szerzett 118 gólja világrekord.