Guardiola edzőlegendákat alázott meg a megdöbbentő nyilatkozatával

foci, Manchester City, Pep Guardiola, Erling Haaland
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) congratulates Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland as he leaves the pitch during the English Premier League football match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on August 13, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester City hazai pályán nem tudott nyerni az angol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, a csapat vezetőedzője azonban a sajtótájékoztatón nem csupán erről a meccsről beszélt.

Josep Guardiola mindig is a rövid szerződések híve volt, a Barcelona és a Bayern München mestereként is jellemzően szezononként hozta meg a döntését a folytatásról. Ezért is volt meglepő, amikor az 51 éves spanyol edző – aki 2016 óta dolgozik a Manchester Citynél – 2025-ig hosszabbította meg a szerződését az angol csapatánál.

„Abban a pillanatban, amikor úgy érzem, hogy valami nincs rendben, felmondok vagy nem újítom meg a szerződésemet.

– mondta Guardiola, utalva a Manchester United és az Arsenal edzőlegendáira.

Pep Guardiolát Erling Haaland segítheti abban, hogy a Manchester Cityvel is megnyerje a BL-t Forrás: AFP/Oli Scarff

„Meghosszabbítottam a klub iránti elköteleződésemet, mert úgy érzem, a csapat továbbra is jól teljesíthet az én vezetésem alatt. A végén viszont minden az eredménytől függ:

– folytatta Guardiola.

A spanyol szakember 4 Premier League-trófeát, 4 ligakupát, 2 Community Shieldet és 1 FA-kupát nyert a manchesteriekkel, ám az európai kupaporondon még nem sikerült trófeát nyernie, a közelmúltban pedig azt is elárulta, hogy egyértelműen ez a célja a karrierjében.

Forrás