Vágólapra másolva!
Egybehangzó német sajtóértesülések szerint a Bundesligában rekordbajnok Bayern München közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Borussia Mönchengladbach svájci válogatott kapusát, Yann Sommert.

A Bayern München kapusa, Manuel Neuer a katari labdarúgó-világbajnokságról való kiesés után döntött úgy, hogy síeléssel ereszti ki a fáradt gőzt. Azonban a 36 éves kapusnak eltört a lába, így az idei szezonban már egész biztosan nem védhet a Bayernben, amelynek így új kapus után kell néznie.

A német rekordbajnok első számú célpontja a svájci válogatott Yan Sommer, akit már évek óta a Bundesliga egyik legjobb kapusának tartanak, nem mellesleg nyáron lejár a szerződése is, így a Borussia Mönchengladbach már csak a téli átigazolási időszakban pénzt keresni az eladásán.

– kommentálta a pletykákat Daniel Farke, a Mönchengladbach edzője.

Sommer lehet Neuer utódja Münchenben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Az osztrák Standard értesülései szerint a 34 éves Sommer már közölte a klubjával, hogy távozni szeretni, a svájci Blick pedig arról számolt be, hogy a Bayern München 2025-ig tartó szerződést kínált a 80-szoros svájci válogatott kapusnak.

Sommer 2014 nyarán a Baselból igazolt a Mönchengladbach csapatához, 2020-ban beválasztották a szezon csapatába a Bundesligában. 2022 augusztusában pedig Bundesliga rekordot állított fel azzal, hogy a Bayern München elleni bajnoki mérkőzésen 19 védése volt.