Szövetségi kapitány lett a Barcelona kétszeres BL-győztes focistájából

86152763 Horizontal
Barcelona´s Brazilian defender Sylvinho celebrates with a teammate at the end of the Champions League Cup final on May 27, 2009 at the Olympic Stadium in Rome. Barcelona defeated Manchester United 2-0 in the final of the UEFA football Champions League. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, brazil Sylvinho lett az albán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A 48 éves szakember az olasz Edoardo Reját váltja - aki három és fél évig irányította a nemzeti csapatot -, és 18 hónapra írt alá a balkáni országban. Az Arsenalban és a Manchester Cityben is szerepelt Sylvinho a 2024-es németországi Európa-bajnokságra való kijutást fogalmazta meg elsődleges célként. Ennek elérésében honfitársa, Doriva és az argentin Pablo Zabaleta segíti majd másodedzőként.

Slyvinho versenyfutása Cristiano Ronaldóval a 2009-es BL-döntőben Forrás: AFP/Lluis Gene

Albánia az E selejtezőcsoportban Lengyelországgal, Csehországgal, Moldovával és a Feröer-szigetekkel küzd meg a továbbjutásért.

- mondta a hétszeres brazil válogatott Sylvinho.

Az albánok az olasz Gianni de Biasival a kispadon 2016-ban kijutottak a kontinenstornára, de a következő, 2021-ben rendezett az Eb-ről lemaradtak.