Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn 14 órától már a harmadik spanyolországi edzőmeccsén lép pályára, miközben a háttérben két új szerzeményről már megállapodás született.

„Ez egy edzőmérkőzés volt, ami remekül szolgálta a felkészülésünket, messzemenő következtetéseket kár volna levonni belőle. Az ellenfelünk agresszív volt, de jó meccset játszottunk. Mi vétettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk, és kikaptunk. Időnként kompaktak voltunk, volt aktív időszakunk is, de ez már a múlt, már a következő feladat a fontos.

A harmadik, hétfői meccs után már tisztábban látjuk, hogy mennyire állunk készen a bajnokság folytatására"

– nyilatkozta a fradi.hu-nak a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a vasárnapi, a Piast Gliwice ellen 1-0-ra elveszített edzőmeccs után.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója beszélt a lehetséges érkezőkről Forrás: fradi.hu

Az ulloi129.hu szurkolói portál pedig Hajnal Tamás sportigazgatót idézte a próbajátékon lévő ghánai Bonsu Osei, illetve a többi kiszemelt, lehetséges téli igazolás kapcsán.

„Osei Bonsu a mai mérkőzésen nincsen egyszerű helyzetben, mivel a csapat sem játszik jól és ilyenkor nagyon nehéz kitűnni – fogalmazott Hajnal Tamás. –

Amit az elmúlt napokban láttunk tőle, hogy a labdával nagyon jó dolgokra képes, nagyon fürge, nagyon robbanékony játékos, aki szűk területeken jó megoldásokat tud a labdával. Kérdés a labda nélküli játék, az aktivitás a játékában, úgyhogy egyelőre végleges dolgot vele kapcsolatban nem tudok mondani.

A háttérben nagyon intenzíven zajlik a munka, két játékossal tulajdonképpen megegyeztünk, akik legkésőbb a nyáron csatlakoznak hozzánk, szeretnénk, ha ez már most, a januári átigazolási időszakban sikerülne,

úgyhogy zajlanak a tárgyalások a klubjaikkal a háttérben, bízunk benne, hogy sikerül velük megegyezni, de természetesen csak észszerű keretek között tudunk, vagyunk hajlandóak invesztálni."

Egyikük a Slovan Bratislava suriname-i védője, Myenty Abena, a másikuk Owusu Kwabena az azeri Qarabag csatára. Mindkettejüknek nyáron jár le a szerződése,

így fél évvel a megállapodásuk lejárta előtt már tárgyalhatott velük a Ferencváros, és mivel Hajnal elmondása alapján megállapodásra is jutottak, már csak a klubjukkal kell egyezségre jutni, milyen feltételekkel engednék el már a télen a két futballistát.

Owusu Kwabena hamarosan a Fradi játékosa lehet Forrás: AFP/Tofik Babayev

A Nemzeti Sport úgy értesült, Owusu nyártól kétéves szerződésben egyezett meg az FTC-vel, de ha a klubok is megegyeznek, akkor már a téli szünetben érkezhet. A sportlife.az híre szerint

a Ferencváros 300 ezer eurót fizethet azért, hogy Owusut már a télen megszerezze,

miközben az azeri klub a 26 éves francia Adama Diakhaby személyében már a ghánai lehetséges utódját is megtalálta – a volt U21-es válogatott támadó 2025-ig írt alá.

A Ferencváros hétfőn 14 órától a cseh Viktoria Plzen ellen játssza a harmadik spanyolországi edzőmérkőzését.