Szoboszlai gólpasszt adott, a Bayern nem bírt a Lipcsével

DAVIES, Alphonso; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Alphonso Davies, a Bayern München játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. január 20-i mérkőzésén
Vágólapra másolva!
A német bajnokság 16. fordulójában, a 2023-as esztendő első Bundesliga-mérkőzésén az RB Leipzig a bajnoki címvédő Bayern Münchent fogadta. Az első félidőben Choupo-Moting góljával a bajorok szerezték meg a vezetést. A második félidőben Halstenberg találatával egyenlített a hazai csapat, és a meccs döntetlennel zárult.

A frissen Yann Sommer rögtön be is mutatkozott a Bayernben, mivel Julian Nagelsmann a kezdőbe jelölte a svájci kapust.

A müncheni csapat támadott és birtokolta a labdát az első félóra után, a lipcseiek nem tudtak veszélyeztetni. A 37. percben megszerezte a vezetést a Bayern: Gnabry ívelt középre a bal oldalról, Choupo-Moting pedig az ötösről a kapu közepébe lőtte a labdát. Az első félidőben több találat nem született.

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Alphonso Davies, a Bayern München játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. január 20-i mérkőzésén Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A második félidő 52. percében egyenlített a Leipzig: André Silva harcolt meg a labdáért, majd vitte le az alapovonalig. A portugál csatár átívelt a bal oldalra, ahol Szoboszlai csukafejesét követően Halstenberg az ötösön belül belepöcizett a labdába, ami a kapuba hullott.

A meccsen több találat nem született, így a találkozó döntetlennel ért véget.

Bundesliga 16. forduló

RB Leipzig - Bayern München 1–1 (0–1)
Gólszerző: Halstenberg (52.), ill. Choupo-Moting (37.)