Vágólapra másolva!
Térdsérülés miatt nagyjából hat-nyolc hétig nem futballozhat Hugo Lloris, az angol labdarúgó-bajnokságban ötödik helyen álló Tottenham Hotspur világbajnok francia kapusa.

A 36 éves hálóőr a címvédő Manchester Cityvel szemben 1-0-ra megnyert múlt vasárnapi meccsen sérült meg, a későbbi vizsgálatok pedig kimutatták, hogy károsodtak az ínszalagjai, de műtétre nagy valószínűséggel nem lesz szükség.

A 36 éves hálóőr megsérült Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

Lloris helyettese Fraser Forster lehet, de a 2018-ban vb-győztes francia kapus elvesztése komoly gondot jelenthet a Tottenhamnek az idény mostani szakaszában. A Spurs szombaton a Leicester City vendége lesz a Premier League következő fordulójában, majd kedden az olasz bajnoki címvédő AC Milan otthonában játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén. Antonio Conte vezetőedző csapatára mindezek mellett londoni rangadók, így a Chelsea, valamint a West Ham United elleni összecsapások is várnak még februárban.

Forster tavaly nyáron ingyen érkezett a Southamptontól, a kapus azóta mindössze négy mérkőzésen védett, ebből pedig egy volt PL-találkozó, a december 26-i 2-2-es döntetlen a Brentforddal.
Lloris a katari világbajnokság argentinokkal szemben elveszített döntője után lemondta a további szereplést a francia nemzeti együttesben, amelyben rekordot jelentő 145 alkalommal lépett pályára, a Tottenhamnek viszont hosszú évek óta meghatározó játékosa.