A Premier League-ben kétszer is történelmet írt, mostanra a gyerektartást sem képes fizetni

SOCCER-ARSENAL V SHEFFIELD UNITED FA CUP SEMI FINAL Square SPORT-ACTION SEMIFINAL MATCH FOOTBALL VERTICAL
Arsenal's Ray Parlour slides in on Sheffield United's Peter Ndlovu during their FA Cup Semi Final at Old Trafford, Manchester, 13 April 2003. AFP PHOTO Paul BARKER (Photo by PAUL BARKER / AFP)
Vágólapra másolva!
A zimbabwei Peter Ndlovu az első afrikai játékos volt, aki szerepelt (1992. augusztus 19-én) és szintén az első, aki gólt lőtt (1992. szeptember 2-án) az angol labdarúgó-bajnokságban – azóta azonban jelentősen megváltozott az élete.

A 49 éves exfocista azért volt jelenése a johannesburgi bíróságon, mert 2 gyermeke után nem fizeti a gyerektartási díjat. Ndlovu azzal érvelt, hogy

összesen 13 gyermeke van, és 11-ről tud csak gondoskodni, a maradék kettőre ugyanis nem marad pénze.

„Havonta annyi fizetést kapok, amelyet éppen fel tudok használni a saját és az eltartottaim megélhetési költségeire, szükségleteire és kötelezettségeire. Egyszerűen

– érvelt Ndlovu a fellebbezésében.

A 154 Premier League-meccsen 32 gólt szerző zimbabwei csatár a Coventry színeiben játszott az angol élvonalban, de szerepelt Anglián belül a Birmingham, a Huddersfield és a Sheffield United játékosaként is. A 100-szoros válogatott Ndlovu 2011-ben vonult vissza a hazai Black Mambas FC csapatából.

Forrás