Vágólapra másolva!
Szerdán este a listavezető Arsenal a bajnoki címvédő Manchester Cityt fogadja a Premier League 12. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozó akár a bajnoki címről is dönthet, így rendkívül rosszul jött a manchesteri csapatnak, hogy az Aston Villa elleni meccs szünetében le kellett cserélni a norvég Erling Haalandot.

Az Arsenal jelenleg három ponttal előzi meg a bajnoki címvédő Manchester Cityt. Az észak-londoni csapat ugyan egy meccsel kevesebbet játszott a Premier League-ben, azonban a manchesteri együttessel még kétszer találkozik a bajnokságban, hiszen II. Erzsébet királynő októberi halála miatt elhalasztották a rangadót, amit a 12. fordulóban rendeztek volna.

Ha City szerdán nyerni tudna az Emirates Stadionban, azzal újra nyílttá tehetné a bajnokságot, ehhez pedig hatalmas szükség lenne Erling Haaland játékára.

A norvég támadó már négy mesterhármast szerzett a Premier League idei szezonkában, és 22 meccs után 25 góllal vezeti a góllövőlistát. Az Aston Villa ellen megnyert mérkőzés szünetében azonban le kellett cserélni.

Haaland lehet, hogy nem játszhat az Arsenal ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

Pep Guardiola, a Manchester City edzője azt mondta a meccs után, hogy Haaland lecserélése előtt egyeztetett a klub orvosaival, és hozzátette, hogy ha szorosabb lett volna az eredmény, akkor a pályán tartotta volna.

" - mondta a katalán tréner, akinek a csapata egy szerdán aratott győzelemmel megelőzheti az Arsenalt és felkapaszkodhat a tabella élére.