Azonnal hatállyal bejelentette a visszavonulását a világbajnok focista

Horizontal
(From L) Spain's striker Jesus Navas, Spain's midfielder Sergio Busquets, Spain's defender Sergio Ramos, Spain's defender Alvaro Arbeloa, Spain's goalkeeper Iker Casillas, Spain's goalkeeper Pepe Reina and Spain's striker Fernando Llorente celebrate on a stage set up for the Spanish team victory ceremony in Madrid on July 12, 2010 a day after they won the 2010 FIFA football World Cup match against the Netherlands in Johannesburg. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön bejelentette a visszavonulását a 37 éves Fernando Llorente, a világ- és Európa-bajnok spanyol fociválogatott tagja.

Llorente az Athletic Bilbao színeiben vált ismertté, amellyel két Spanyol Kupa-döntőt és egy Európa-liga-döntőt is játszott. 2013-ban a Juventushoz került, amellyel három bajnoki cím mellett többek között egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet is szerzett.

A két elvesztett nemzetközi döntő után a csatár a Sevillával megnyerte az El-t, majd Angliába igazolt, ahol a Swansea és a Tottenham játékosa volt – utóbbit BL-döntőbe segítette.

Llorentének kulcsszerepe volt a Tottenham 2019-es BL-menetelésében Forrás: AFP/Anthony Devlin

Ezután visszatért Olaszországba, ahol a Napolival kupagyőztes lett, majd az Udinesében és a spanyol Eibarban zárta le a karrierjét. Tavaly nyár óta nem volt csapata, a visszavonulása azonban csak csütörtökön vált hivatalossá – ő maga egy interjúban azonnali hatállyal jelentette be.

Llorente a spanyol válogatottban 24 mérkőzésen 7 gólt szerzett, és ott szerepelt a 2010-ben világbajnok és 2012-ben Európa-bajnok csapatban is.

Forrás