Vágólapra másolva!
A német Bayer Leverkusennel találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Az UEFA nyoni székházában megtartott sorsolás után Vécsei Bálint, a Ferencváros középpályása nyilatkozott a Sportrádiónak. A magyar válogatott középpályás úgy érzi, van esélye a továbbjutásra a Leverkusen ellen.

„Szép emlékek jutnak eszembe a Leverkusenról, hiszen hazai pályán nyertünk ellenük. Az idegenbeli meccsen gólt is lőtten, de sajnos nem adták meg.

– mondta Vécsei, aki azt is elárulta, hogy német csapat nevét csak ketten mondták, amikor az öltözőben arról volt szó, hogy kivel szeretnének játszani a legjobb 16 között. „Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, csak mert 10. helyen állnak a Bundesligában. Nagyon nehéz ellenfél lesznek, és persze a Monacót is kiejtették" – tette hozzá Vécsei, aki elmondta, hogy a Fradi-játékosok többsége a Manchester United ellen szeretett volna játszani.

Vécsei Bálintnak szép emlékei vannak a Leverkusenről Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nyolcaddöntőben oda-visszavágós párharcban dől el a továbbjutás, a mérkőzéseket március 9-én és 16-án rendezik. A Fradi csoportgyőztesként a visszavágót hazai pályán játssza. Az idegenben lőtt gólok nem számítanak, így ha két meccs után döntetlen a párharc állása, hosszabbítás következik, és ha ott sincs döntés, akkor jönnek a tizenegyesek.