Az adatok szerint tízszeres erőfölényben van a Fradi El-ellenfele

fbl Horizontal
Ferencvaros' Malian forward Adama Traore (C) fights for the ball with Monaco's Brazilian defender Caio Henrique (L) during the UEFA Europa League Group H group stage football match between AS Monaco and Ferencvaros TC at the Louis II Stadium (Stade Louis II) in the Principality of Monaco on September 15, 2022. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bundesligában 9. helyen álló Bayer Leverkusen papíron sokkal erősebb, mint a magyar bajnok Ferencváros, de a zöld-fehérek már többször rácáfoltak a papírformára.

A Transfermarkt a Leverkusen értékét közel tízszer annyira becsüli, mint a Ferencvárosét, legjobbjuk, a már tiniként német A-válogatott Florian Wirtz több mint másfélszeresét éri a zöld-fehérek teljes keretének; mint ahogy a francia válogatott Moussa Diabyt is többre taksálják Sztanyiszlav Csercseszov egész csapatánál, amelynek legjobbja, a mali Adama Traoré csak a 18. lenne a leverkuseniek listáján.

Sokatmondó adatok – de a csoportgyőztesként El-nyolcaddöntőbe jutott Fradi legutóbb éppen a papíron 7-szeres értéket képviselő Monacót lepte meg a csoportjában.

Adama Traoré a Fradi legértékesebb játékosa Forrás: AFP/Nicolas Tucat

– mondta a Metropolnak Szabados Gábor sportközgazdász.

"A tízszeres értékkülönbség nagyjából úgy fordítható le a gyakorlatra, hogy tíz meccsből egyszer-kétszer nyerhet a sokkal kevesebbre taksált csapat. Kérdés, sikerül-e a legjobbkor rácáfolni az erőviszonyokra" – magyarázta Szabados Gábor.