Hiába zavarták el a három bűnbakot, a Vasas továbbra is kilátástalan helyzetben van

2023.03.12. 16:02

A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában az újonc Kecskemét 2-0-ra legyőzte az utolsó Vasast a Széktói stadionban.

A két csapat az első fordulóban találkozott a Széktói Stadionban, akkor 0-0-s döntetlen született, azóta viszont kinyílt az olló: a Kecskemét magabiztosan tartja a második helyét a tavaszi idényben is, november 5. óta veretlen az OTP Bank Ligában. A Vasas, amely három játékosát (Feczesin Róbertet, Radó Andrást és Márkvárt Dávidot) is a második csapathoz száműzte a hét elején, az utolsó helyen állt a tabellán, négy pont volt a hátránya a 10. helyezett MOL Fehérvár mögött.

A találkozónak már csak azért is Szabó István csapata volt az esélyese, mert a KTE még veretlen volt a Széktói Stadionban az idei szezonban.

A Kecskemét lépett fel támadólag, a sok hiányzó miatt felforgatott összeállításban játszó Vasas elsősorban védekezett, az első negyedórában nem nagyon tudott akciót felépíteni. A folytatásban némileg kiegyenlítődött a játék, ugyanakkor komoly helyzet továbbra sem alakult ki egyik kapu előtt sem. Az utolsó negyedórában már akadt egy-egy kapura lövés, vagy fejelés, de egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia. Az első félidőben nem volt nagy az iram, nem vállaltak túl sok kockázatot a csapatok.

A Kecskemét továbbra is tartja második helyét az NB I-benForrás: MTI/Ujvári Sándor

A második játékrész elején is aktívabb volt a hazai együttes, és egy jobb oldali beadást követően közeli fejeléssel meg is szerezte a vezetést. A Vasas továbbra sem volt képes nyomás alá helyezni a hazaiakat, akik ráadásul a hajrában kontratámadásból növelték előnyüket, ezzel - teljesen megérdemelten - el is döntötték a három pont sorsát.

A második helyen álló hazai csapat kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a vendég együttes - amely a Magyar Kupában elődöntős - a bajnokságban hét kör óta nyeretlen.