Bajban a Hertha, Szoboszlaiék történelmi pofont kaptak

2023.03.18. 17:31

A három magyar válogatott focistát foglalkoztató RB Leipzig 1-0-ra kikapott a kiesőjelölt Bochum otthonában a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.

A harmadik helyen álló RB Leipzig szombaton a Bochumban próbálta meg feledtetni szurkolóival a hétközi Manchester City elleni 7-0-s vereséget, amivel búcsúzott a BL-ből. A lipcseiek kezdőjében most is helyet kapott Szoboszlai Dominik és Willi Orbán, azonban Gulácsi Péter továbbra is lábadozik súlyos térdsérülése után.

Kevés helyzetet és nem sok izgalmat hozott az első félidő, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyetlen kaput eltalált lövés sem volt a szünetig. Érződött még a lipcseiek játékán a manchesteri mérkőzés hatása, a Bochum pedig meglehetősen harcosan és szervezetten játszott, ami ellen nem találta az ellenszert Marco Rose csapata.

A szünet után aztán némiképp meglepetésre megszerezte a vezetést a Bochum. A 48. percben egy bedobás után Asano fejesét még védte Blaswich, de a kapus rossz helyre ütötte a labdát és Masovics fejese már a kapuban kötött ki. A gól itt tekinthető meg.

Szoboszlaiék váratlan pofonba szaladtak beleForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Inderlied

A folytatásban a Lipcse próbálta fokozni a nyomást, de csak küszködött, hiányzott a dinamika a támadásokból. Az első kaput eltalált lövésre a 65. percig kellett várni, ám André Silva gyengécske próbálkozása nem okozott gondot a kapusnak. A hátralévő időben a Bochum minden erejével védekezett, a Lipcse pedig elkeseredetten próbálta begyötörni az egyenlítő találatot. Szoboszlai a 92. percben alighanem a szezon szólógálját szerezhette volna, de a lövése a kapufán csattant.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, ígya Bochum fennállása során először verte meg a Leipziget.

Újabb csúfos vereséget szenvedett a Hertha, amely ezúttal a szintén kiesés ellen küzdő Hoffenheim otthonában kapott ki 3-1-re.

Bundesliga, 25. forduló:
VfL Bochum-RB Leipzig 1-0 (0-0)
Stuttgart-Wolfsburg 0-1 (0-0)
Hoffenheim-Hertha BSC 3-1 (2-0)
Augsburg-Schalke 04 1-1 (0-0)

Ajánlataink