Szokatlan barátságról tett megható vallomást a Chelsea német sztárja

fbl Horizontal
Chelsea's German midfielder Kai Havertz celebrates after scoring his team second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge in London on March 18, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Megható őszinteséggel beszélt a szamarakhoz fűződő viszonyáról, és a futballnak az életében betöltött szerepéről, Kai Havertz a Chelsea focistája.

A 23 éves német játékos 2020-ban COVID-19 járvány idején került a Bayer Leverkusentől a londoni sztárcsapathoz, és, mint mondja, pont a legjobbkor, ugyanis kezdetben nem ment neki valami jól, így örült, hogy üres stadionokban kellett játszaniuk, és nem látták a helyszínen a szurkolók.

Bár a neveltetéséből - édesapja rendőr, édesanyja jogász - és a mentalitásából kifolyólag minden meccsen megtesz mindent, hogy a csapata nyerjen, ő pedig a lehető legjobban teljesítsen, de azért a foci nem minden.

"A foci nem a legfontosabb dolog az életemben, vannak dolgok, amik százszor fontosabbak a számomra. Nem könnyű ezt kimondani, és az emberek nem is szeretik hallani, de ez az igazság" - mondj a "Csacsi" becenevű középpályás.

És, hogy honnan a kedves név?

"Nem a pályán kaptam a nevem. Gyerekkorom óta különleges kapcsolatom van a szamarakkal. Nagyon nyugodt állatok, és egy kicsit mintha az én személyiségemet képviselnék, mert én is nyugodt természetű vagyok. Egész nap pihennek, nem sok mindent csinálnak, csak élni akarják a maguk életét. Mindig is imádtam őket. Ha kikaptunk, csak kimentem hozzájuk a menhelyre. Ha jobban megnézed ezeket az állatokat, látsz bennük valami emberit. Ott mindig feltöltődok, békességgel tölt el."

Gyerekkorában volt egy plüss szamara, majd, amikor 18 éves lett, kapott három igazit: a szülei örökbe fogadták neki egy Aachenhez közeli menhelyen.

- mondja boldogan Havertz.

Havertz azt is elmondta, hogy őt személyesen nem zavarja, ha más játékosok drága autókra, ékszerekre, ruhákra költik a pénzüket, hiszen megtehetik, és ezt az egészet csak a média fújja fel. Mert közben ott van a másik oldal, Toni Kroosszal, aki nem költ ilyenekre, vagy N'Golo Kantéval, aki tíz éve ugyanazt a telefont használja.

- mondja, hozzátéve, a húga Lea járt jól, aki megkapta a hátizsákot.