A BL-győztes legenda megalázta német fociválogatott szövetségi kapitányát

FIFA World Cup 2022 / Costa Rica - Germany 2-4. Copa do Mundo database elimination soccer tournament Qatar national team national player national jersey international national game KO 2022 WM2022 wm jersey SPORT SPORTS Spo SP Soccer SOC 22 Horizontal CHAM
Federal coach Hans Dieter Hansi FLICK (GER) with Joshua KIMMICH (GER). Costa Rica (CRC) - Germany (GER) 2-4 Group Stage Group E, Match 44 on 12/01/2022, Al Bayt Stadium. Soccer World Cup 2022 in Qatar from 20.11. - 18.12.2022 ? (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott és a Liverpool korábbi középpályása, Dietmar Hamann élesen kritizálta Hansi Flick szövetségi kapitányt a németek Belgiumtól elszenvedett 3-2-es veresége után és annak a véleményének adott hangot, hogy meneszteni kell a szakembert.

A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes, míg a Nationalelffel 2002-ben világbajnoki második Hamman, aki jelenleg a Sky TV szakkommentátoraként dolgozik, a dpa hírügynökségnek nyilatkozva árulta el lesújtó véleményét Flickről.

"Ezt nem folytathatjuk így tovább! Már a katari világbajnokság után is elmondtam, nem látom az okát, hogy miért kellene vele folytatnia a válogatottnak" - mondta a 49 éves szakember. -

"Ha bárki elhiszi, hogy akár a legkisebb esélyünk is van az ő irányításával megnyerni jövőre a hazai Európa-bajnokságot, akkor az ámítja önmagát. Ezzel az edzővel nem leszünk Európa-bajnokok!"

Dietmar Hamann szerint Flickkel nincs esélye a hazai Eb-n a németeknek Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

Hamann úgy véli, hogy

a belgák elleni keddi barátságos meccsen a válogatott időnként ijesztően gyengén játszott, és nem ért egyet a kapitánnyal, valamint a játékosokkal, akik úgy nyilatkoztak a meccs után: biztató jel, hogy az első tíz percben kapott két gól után feljavult az együttes játéka.

"Akkor jobban játszani, amikor már a meccs elúszott, olyasmi, amire bármelyik csapat képes. Akkor, amikor az ellenfél visszaáll, vagy a legjobbjait lecseréli" - nyilatkozta Hamann, hozzátéve, hogy a belgáknak már 4-0-ra vagy 5-0-ra vezetniük kellett volna, amikor változott a házigazda németek játéka.

Dietmar Hamann élesen bírálta Hansi Flick munkáját Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Hamann, aki a válogatottban 59-szer szerepelt, hozzátette: szerinte eljött az ideje, hogy

az idősebb futballistáktól - mint Manuel Neuer, Thomas Müller és Ilkay Gündogan - elköszönjenek a nemzeti csapatnál.