Kiderült, hogy Mbappé mennyivel többet keres, mint Messi és Neymar

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (C) Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) warm up ahead of the Riyadh Season Cup between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A L'Equipe francia sportlap összeállította a labdarúgó élvonal, a Ligue 1 legjobban kereső játékosainak harmincas listáját, amit óriási fölénnyel vezet Kylian Mbappé.

A PSG 24 éves világbajnoki arany- és ezüstérmes sztárja jól alkudott a tavalyi szerződéshosszabbítási szappanopera során: havit 6 millió eurós fizetését ugyanis senki még csak megközelíteni sem tudja.

Két csapattársa, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi és a brazil Neymar együtt is csak alig egymillió euróval keres többet, mint a fiatal francia. A brazil 3,675, míg az argentin 3,375 millió eurót visz haza havonta.

Nem meglepő módon a kereseti lista első tíz helyén csak PSG-játékost találunk, de a tizedik helyezett Nordi Mukiele már "csak" 700 ezer eurót kap havonta.

A 11. helyen az AS Monaco francia válogatott támadója, Wissam Ben Yedder áll 650 ezer euróval. A Ferencváros által az Európa-liga csoportkörében idegenben legyőzött, és végül a csoport második helyére szorított dél-francia sztárcsapat anyagi lehetőségeit jól mutatja, hogy a harmincas listán még további két játékosuk szerepel az egyaránt 300 ezer eurót kereső Kevin Volland és Aleksznder Golovin személyében.

A harmincas listán még további három csapat játékosa szerepel: az Olympique Marseille nyolc, a Olympique Lyon négy és a Nantes egy fővel.