Kerkezék hátrányban, a Fiorentina páholyban a Konferencia-liga negyeddöntőjében

Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League Lazio vs AZ Alkmaar NurPhoto Uefa Conference League Milos Kerkez AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League S.S. Lazio Stadio Olimpico Rome Domenico Cippitelli LiveMedia/NurPhoto Sports uniform Soccer person athl
Milos Kerkez of AZ Alkmaar celebrates after scoring the 1-2 during the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League between S.S. Lazio and AZ Alkmaar on March 7, 2023 at the Stadio Olimpico in Rome. (Photo by Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Kerkez Milost végig a soraiban tudó holland AZ Alkmaar 2-0-ra kikapott az Andarlecht otthonában az Európa Konferencia-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A hollandok a 22. percben kerültek hátrányba, és ugyan a mezőnyben nem maradtak alul, sőt több kapura tartó lövésük volt, a második gólt is a belgák szerezték, így az Anderlecht 2-0-s előnyről várhatja az alkmaari visszavágót. A magyar válogatott balhátvéd Kerkez Milos végigjátszotta a mérkőzést.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat vár Kerkez Milosra és az AZ Alkmaarra Forrás: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto/Domenico Cippitelli

Fordulatos mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a svájci Basel és a francia Nice előbb otthonában. A svájciak szereztek először vezetést, de a franciák még a szünet előtt fordítottak, az előnyt azonban nem sikerült megtartaniuk.

Nem úgy, mint a Fiorentinának, amelyik Poznanban egyszer hagyta, hogy 1-0 után egyenlítsenek a lengyelek, utána azonban magasabb fokozatba kapcsoltak, és végül simán nyertek 4-1-re, gyakorlatilag eldöntve a párharc sorsát.

A negyedik, kora esti találkozón a Gent hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a West Ham Uniteddel.

Eredmények, Európa Konferencia-liga
negyeddöntők, első mérkőzések:
Lech Poznan (lengyel) - Fiorentina (olasz) 1-4 (1-2)
gól: Velde 20., ill. Cabral 4., N. Gonzalez 41., Bonaventura 58., Ikone 63.
Anderlecht (belga) - AZ Alkmaar (holland) 2-0 (1-0)
gól: Murillo 22., Ashimeru 70.
FC Basel (svájci) - Nice (francia) 2-2 (1-2)
gól: Amdouni 26. (11-esbő), 71., ill. Moffi 38., 45+1.
Gent (belga) - West Ham United (angol) 1-1
gól: Cuypers 57., ill. Ings 45+3.