Eldőlt a sorsa a pedofília miatt letartóztatott sztárfocistának

fbl Horizontal
Sigurdsson a botrány óta már a profi pályafutását is befejezte
Vágólapra másolva!
Ejtették a vádat annak a focistának az ügyében, akit többszörös gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmény gyanújával tartóztattak le 2021 júliusában.

A játékost nem sokkal a 2021 júliusában történt letartóztatása után felfüggesztette klubja, és azóta óvadék ellenében szabadlábon van.

Hogy pontosan kiről van szó, azt a mai napig nem hozták nyilvánosságra, azonban a két évvel ezelőtti letartóztatás után a Premier League-ben szereplő Everton kiadott egy közleményt, melyben azt írta, hogy az egyik játékosával szemben rendőrségi vizsgálat folyik, azonban nevét és az ügy hátterét nem hozta nyilvánosságra.

A Twitteren azt írták, az izlandi Gylfi Sigurdsson az érintett, aki 2021 májusa óta nem lépett pályára az angol bajnokságban, így valószínűsíthető róla van szó.

Sigurdsson a botrány óta már a profi pályafutását is befejezte Forrás: AFP/Jon Super

Az izlandi középpályás ellen azonban nem indítanak további eljárást, mivel a hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy a bizonyítékok jelenleg "nem érik el a koronaügyészeknek szóló kódexben meghatározott küszöbértéket"

A 33 éves Sigurdsson így visszatérhetne a pályára, azonban a transfermarkt szerint 2022 nyarán visszavonult a profi futballtól.