Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a Sevilla 3-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban, ezzel a sorozat rekordbajnoka 5-2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

A Manchester United a múlt heti Old Traffordon játszott 2-2-es döntetlen után borzalmasan nehéz helyzetben várhatta a visszavágót, ugyanis azon a találkozón sérülést szenvedett a védelem két alapembere, az argentin világbajnok Lisandro Martínez és a francia világbajnok Raphaël Varane is, mellettük pedig sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára a csapat legkreatívabb játékosa, a portugál Bruno Fernandes sem.

A Sevilla megérezte, hogy a Manchester United védelme sebezhető, ugyanis a letámadásával megzavarta az angol csapatot és egy kapitális védelmi hibából már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést.

De Gea és Maguire óriási hibája után szerzett vezetést a Sevilla Forrás: AFP/Cristina Quicler

A United kapusa, David De Gea passzolt fel egy labdát Harry Maguire-re, azonban az angol védőt hárman is letámadták, végül a marokkói Júszef el-Neszjrí megszerezte tőle a labdát, és 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, de a Sevillának voltak nagyobb helyzetei. A 41. percben az andalúz csapat kis híján növelte is az előnyét, de Lucas Ocampos gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A második félidő elején aztán már szabályos gólt szerzett a Sevilla. Ivan Rakitic jobb oldali szögletére Loic Bade robbant be, a válláról pedig a bal felső irányába pattant a labda, ami átszállt De Gea feje fölött és a kapuban kötött ki.

A bekapott gól után a Manchester United elkezdett rohamozni, a 63. percben Casemirónak volt egy kemény bombája, de Bono bravúrral védeni tudott.

A Manchester United játékosai teljesen megtörtek Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A hajrában a Manchester United becsülettel ment előre, azonban a 81. percben David De Gea újabb kapitális hibája eldöntötte a meccset. Egy előre vágott labdára a spanyol kapus kifutott a kapujából, hogy le akarta-e venni vagy el akarta-e rúgni, azt nem lehet tudni, de valamilyen kitekert mozdulattal odatette a labdát el-Neszjrínek, aki 25 méterről az üres kapuba lőtt.

Az utolsó tíz percben a United futballistái már érthetően rendkívül hitehagyottan futballoztak, az andalúz csapat szurkolói meg elképesztő hangulatban ünnepelték a továbbjutást.

A Juventus a portugáliai döntetlennek, a Bayer Leverkusen pedig fölényes belgiumi sikerének köszönhetően bejutott a legjobb négy közé Európa-ligában.

A nyolcaddöntőben a Ferencvárost búcsúztató Leverkusen a hazai 1-1-et követően kiválóan kezdett a belga Royal Union Saint-Gilloise vendégeként, két perc után már vezetett, sőt a szünetben kétgólos előnyben volt. A folytatásban maradt a német fölény, a 61. percben pedig a gyógyszergyáriak újabb találatával a továbbjutás is eldőlt.

Xabi Alonso csapata is bejutott a legjobb négy közé Forrás: Belga via AFP/Laurie Dieffembacq

A Juventus a torinói egygólos siker után Lisszabonban hamar megduplázta előnyét, igaz, a vendéglátó portugál csapat alig több mint tíz perccel később büntetőből egyenlített. A statisztikai adatok alapján egyértelmű fölényben futballozott a Sporting, de a lefújásig már nem sikerült bevennie a rivális kapuját, így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

A Juventus a fináléba kerülésért a Sevillával csap össze, míg Bayer Leverkusen ellenfele az AS Roma lesz.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:
Sevilla (spanyol)-Manchester United (angol) 3-0 (1-0)
gólszerzők: En-Neszjiri (8., 81.), Badé (47.)
Továbbjutott: a Sevilla, 5-2-es összesítéssel.

Royal Union Saint-Gilloise (belga)- Bayer Leverkusen (német) 1-4 (0-2)
gólszerzők: Terho (65.), illetve Diaby (2.), Bakker (38.), Frimpong (61.), Hlozek (79.)
Továbbjutott: a Bayer Leverkusen, 5-2-es összesítéssel.

Sporting CP (portugál)-Juventus (olasz) 1-1 (1-1)
gólszerzők: Edwards (20., tizenegyesből), illetve Rabiot (9.)
Továbbjutott: a Juventus, 2-1-es összesítéssel.

AS Roma (olasz)-Feyenoord (holland) 4-1 (3-1, 2-1, 0-0) - hosszabbítás után
gólszerzők: Spinazzola (60.), Dybala (89.), El Shaarawy (101.), Pellegrini (109.) illetve Igor Paixao (80.)
Továbbjutott: az AS Roma, 4-2-es összesítéssel.

Az elődöntők első meccseit május 11-én, a visszavágókat május 18-án játsszák. A sorozat döntőjét a budapesti Puskás Arénában rendezik május 31-én.