Botrány: Meccs közben vitték el a rendőrök a szurkolót, aki leköpte a gólját ünneplő focistát - videó

Ipswich Town v Plymouth Argyle - Sky Bet League 1 Football League Ipswich Town vs Plymouth Argyle League One Saturday 14th January 2023 Sky Bet League 1 soccer Horizontal FOOTBALL
Wes Burns (7 Ipswich Town) celebrates after scoring team's first goal with teammates and fans during the Sky Bet League 1 match between Ipswich Town and Plymouth Argyle at Portman Road, Ipswich on Saturday 14th January 2023. (Photo by Kevin Hodgson/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Botrányos események történtek az angol harmadosztályú Peterborough és a vendég Ipswich Town bajnokiján, ugyanis egy szurkolót a meccs alatt tartóztattak le, amiért leköpte az ellenfél egyik játékosát.

A Peterborough csapatának mindenképp győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy életben tartsa a rájátszásról szőtt álmát, azonban a házigazda már 17 perc után hátrányba került. Az Ipswich támadója, Wesley Burns az ellenfél kapuja mögött ünnepelte gólját, éppen a hazai drukkerek előtt, amikor az egyik szurkoló felállt a helyéről, és nemes egyszerűséggel leköpte a játékost. A megbotránkoztató esetet rögzítették a kamerák, rendőrök pedig gyorsan reagáltak.

A Peterborough még a meccs alatt tett közzé egy közleményt a hivatalos Twitter-oldalán, amiből kiderült, hogy a szóban forgó férfit letartóztatták.

"A klub megerősítheti, hogy egy férfit letartóztattak a rendőrök az Ipswich Town elleni bajnoki első gólja után történt incidenst követően. A játékban nincs helye az ilyen eseteknek. A klub szeretné megköszönni a rendőrségnek, hogy ilyen gyorsan intézkedett az ügyben" – áll a közleményben.

A Peterborough végül 3-0-ra kapott ki, így az Ipswich továbbra is a feljutást érő második helyen áll a tabellán, egy ponttal lemaradva a listavezető Plymouth Argyle mögött, míg a Peterborough két fordulóval a bajnokság vége előtt a hetedik.