Marco Rossi felfedezettje nem elégedett a teljesítményével, de nagy kő esett le a szívéről

Vancsa Zalán
Lommel's Zalan Vancsa looks dejected during a soccer match Lommel SK and Royal Excelsior Virton, Sunday 02 April 2023 in Lommel, on day 5 of the Relegation Play-offs of the 2022-2023 'Challenger Pro League' 1B second division of the Belgian championship. BELGA PHOTO JILL DELSAUX (Photo by JILL DELSAUX / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Vancsa Zalán ugyan pénteken megszerezte első gólját a belga másodosztályú Lommel labdarúgócsapatában, de nincs megelégedve saját teljesítményével.

Főleg az idény második felében sok helyzetem volt, amit nem tudtam gólra váltani, emiatt kicsit görcsössé váltam. A kapu előtt nem tudtam higgadt maradni, de most nagy kő esett le a szívemről" - mondta az M1 aktuális csatornának a 18 éves tehetség, aki a Genk U23-as csapata ellen 3-2-re megnyert találkozón 1-1-re egyenlített.

A tavaly nyáron a felnőtt válogatottban is bemutatkozott játékos elárulta, szokatlan volt számára a középpályán játszani, de megszerette ezt a posztot is, ráadásul a szakmai stáb szerint sokat fejlődött minden téren. Ugyanakkor hozzátette, jobban szeret támadóként futballozni.

A jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, "ha maradnia kell, az sem baj". Megjegyezte, hogy a bajnokság után a Manchester City U23-as együttese ellen lesz egy mérkőzésük, amelyre sok megfigyelőt várnak.

Vancsa Zalán első belgiumi gólja ellenére elégedetlen Forrás: Belga via AFP/Jill Delsaux

Vancsa szerint reálisan nézve arra van esélye, hogy az U21-es válogatottba hívják meg, amely szeretne kijutni az Európa-bajnokságra, de nagyon nehéz selejtezős csoportba került, mert meg kell küzdenie a belgákkal és a spanyolokkal is.