Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Paris Saint-Germain 2-1-re nyert az Auxerre otthonában, így a címvédő párizsi együttes gyakorlatilag bajnoknak tekinthető.

A párizsi csapat remek formában várhatta a meccset, ugyanis a legutóbbi mérkőzésén öt gólt lőtt az Ajaccio ellen. A múlt héten duplázó Kylian Mbappé ezúttal is remekelt. A világbajnok francia támadó a hatodik percben egy elképesztő cselsorozat végén kilenc méterről lőtt gólt a bal felső sarokba, két perccel később pedig Lionel Messi lekészített labdáját bombázta 16 méterről a kapu bal oldalába.

  • Mbappé két gólt lőtt 2 perc és 14 másodperc alatt, ami pályafutása második leggyorsabb duplája az argentinok elleni vb-döntő után, amelyen1 perc és 35 másodperc alatt lőtt két gólt.
  • Gólpasszával Lionel Messi lett az egyetlen játékos az öt európai top bajnokságban, aki minden sorozatot figyelem véve elérte a 20 gólos és 20 gólpasszos határt.
Kylian Mbappe átvette a vezetést a góllövőlistán Forrás: AFP/Julien De Rosa

A második félidőt remekül kezdte az Auxerre, amely az 51. percben szépíteni tudott. Egy hosszú kirúgást Nuno Da Costa csúsztatott meg a leshatáron kiugró Lassine Sinayokónak, aki kilépett ziccerben, a gyenge lövése pedig becsúszott Gianluigi Donnarumma hóna alatt.

A folytatásban a párizsi csapat játszott mezőnyfölényben, a 75. percben mégis az Auxerre egyenlíthetett volna, de Gauthier Hein közeli lövését Donnarumma óriási bravúrral védte. A 94. percben a párizsi csapat még összehozott egy szép gólt. Messi indításával Mbappé lépett ki ziccerben, és hidegvérrel a kapu bal oldalába tekert, de a játékvezető nem adta meg az újabb szépségdíjas gólt, de a PSG így is megnyerte a meccset.

Győzelmével a Paris Saint-Germain két fordulóval a vége előtt hat pontra növelte előnyét a második Lens előtt, így a párizsi csapat gyakorlatilag bajnoknak tekinthető.

A Ligue 1-ben ugyanis pontazonosság esetén a gólkülönbség dönt, így ha a párizsi csapat le is adná az előnyét, a gólkülönbsége +50, míg a Lens gólkülönbsége +34, két meccs alatt meg kevés a valószínűsége, hogy ledolgozná a 16 gólos hátrányát, na meg persze annak is, hogy a PSG ne szerezzen legalább egy pontot a hátralévő két találkozóján.

Ligue 1, 36. forduló
Auxerre-Paris Saint-Germain 1-2 (0-2)
gólszerzők: Sinayoko (51.), ill. Mbapé (6., 8.)