Felpofozta a szurkolót a magyar focibíró

SC Paderborn 07 - Hansa Rostock Sports 2. Bundesliga soccer Horizontal
15 April 2023, North Rhine-Westphalia, Paderborn: Soccer: 2. Bundesliga, SC Paderborn 07 - Hansa Rostock, Matchday 28, Home Deluxe Arena: The assistant referee indicates an offside with his flag. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
57 éves korában visszavonult az aktív játékvezetéstől az abaúji körzet egyik közismert futballbírója, Takács András Ferenc. A Fuku becenévre hallgató exjátékvezető a boon.hu-nak beszélt a pályafutása legnagyobb élményeiről.

„Csaknem negyven évig fújtam a sípot. Mindig az encsi járásban dirigáltam, de olykor más körzetekbe is delegáltak.

Amikor ez szóba került, akkor pedig már idősödtem, így megrekedtem az encsieknél. Rengeteg küldést kaptam, térségünk településein ugyanis negyven csapatot működtettek – nyilatkozta Takács András Ferenc. – Megbízható füttyösnek tartottak, a szabályismeretemet soha, senki nem kérdőjelezte meg, ráadásul a partjelzés és a kispályás műfaj is ment nekem.

Egyébként még folytathattam volna, de a szívemmel bajlódom: ritmuszavarral küszködöm, sportorvosi engedélyt is csak azért kaptam, hogy utoljára kivonulhassak a zöld gyepre."

„Azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy

Arra is büszke vagyok, hogy a pályákon mindent láttam és hallottam, semmit nem hagytam megtorlatlanul, amikor szükségét láttam, dudáltam. A szó szoros értelmében rengeteg emlékezetes összecsapás részese voltam:

– mondta a civilben biztonsági őrként dolgozó Takács. – Napjainkban más világot élünk, szerintem sokkal könnyebb a mai füttyösök élete, évtizedekkel ezelőtt mi sokat szenvedtünk.

a Bajnokok Ligája és az élvonalbeli mérkőzéseken alkalmazott gólvonal- és videós technikát pedig egyenesen csodálom. Nekem hajdanán ki kellett szaladnom a partjelzőmhöz, amennyiben valamit tisztázni akartam – ha éppen sikerült eljutnom hozzá... Egy szó, mint száz: