Már a negyedik magyar focistát igazolta le idén nyáron a Fradi

Varga Ádám, Fradi,
Varga Ádám visszatért a Fradihoz
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) címvédő Ferencváros bejelentette, hogy a kecskeméti kölcsön visszatér a klubhoz a kapus, Varga Ádám.

Baráth Péter, Varga Barnabás, Tosin Kehinde, Cebrail Makreckis és Halmai Ádám után bejelentette hatodik érkezőjét is az FTC:

a kecskeméti kölcsönt követően az egyszeres magyar bajnok (2018/19) Varga Ádám visszatért a zöld-fehér csapathoz, így a 2023/24-es idényben az első csapat keretének tagja lesz - írta a fradi.hu.

Varga Ádám visszatért a Fradihoz Forrás: fradi.hu

Varga Ádám 1999. február 12-én született Budapesten. Már fiatalon megismerkedett a labdarúgással, hétévesen lett a Ferencváros igazolt labdarúgója. Az FTC-ben végigjárta a klub utánpótláscsapatait, majd a 2018/19-es szezonban a Puskás Akadémia elleni utolsó bajnokin mutatkozott be az élvonalban, így ő is tagja volt a 30. bajnoki címet nyert együttesnek.

2020-ban a Fradi fiókcsapatához, a Soroksárhoz került kölcsönbe, ahol három szezont játszott. A „kis Fradiban" összesen 71 tétmérkőzésen lépett pályára. 2022-ben szerződést hosszabbítottak vele, majd az élvonalba frissen feljutott Kecskemétnek adták kölcsön, ahol 8 bajnokin kapta meg kezdőként a lehetőséget (egyszer becserélték), ezzel pedig részese volt a Kecskemét elképesztő teljesítményének, és a szezon végén ezüstérmet ünnepelhetett.

Ezek az igazolások is azt bizonyítják: a kapu mindenki, így a magyar tehetségek előtt is nyitva áll! – mondta Hajnal Tamás a fradi.hu-nak.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója Forrás: fradi.hu

Ezzel jelenleg összesen tizenegy magyar labdarúgó van az FTC első keretében

(Dibusz Dénes, Varga Ádám, Szécsi Gergő, Botka Endre, Pászka Lóránd, Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Baráth Péter, ifj. Lisztes Krisztián, Halmai Ádám és Varga Barnabás), amire nagyon régóta nem volt példa.

Érdekesség továbbá, hogy jó ideje a Fradi adja a legtöbb játékost a nemzeti csapatba is: az elmúlt években hosszabb-rövidebb ideig Dibusz Dénes, Botka Endre, Sigér Dávid, Vécsei Bálint is tagja volt a válogatottnak, de pályára lépett a nemzeti együttesben a most távozó Bogdán Ádám, az érkezők közül pedig Baráth Péter és Varga Barnabás is. A tavasz nagy felfedezettje, ifjabb Lisztes Krisztián pedig 18 évesen meghívót kapott Gera Zoltán U21-es válogatottjába.

Az FTC játékosai a rövid nyári pihenőt követően szerdán már a Népligetben edzenek, majd másnap edzőtáborba utaznak Ausztriába.